19-årig dansk World Cup-debutant

01-10-2013 17:58

Ved Reem Acra FEI World Cup-kvalifikationen i dressur ved JBK Horse Shows i Odense Congress Center den 19.-20. oktober kan man opleve hele det danske EM-hold, og der er World Cup-debut til den kun 19-årige rytter Nanna Merrald. De kommer til start i et hårdt felt spækket med internationale stjerner

Copyright Ridehesten.com

Det danske EM-hold i dressur leverede en flot indsats ved EM i dressur i Herning i august måned og sluttede som nummer fire i holdkonkurrencen. Hele holdet bestående af Andreas Helgstrand på Akeem Foldager, Anna Kasprzak på Donnperignon, Lone Bang Larsen på Fitou L og Nathalie zu Sayn-Wittgenstein på Digby kommer til start ved sæsonstarten på World Cup dressurturneringen i Odense, hvor Nathalie zu Sayn-Wittgenstein dog kommer til start på hesten Fabienne. Der er ingen tvivl om, at de danske ryttere glæder sig til endnu engang at vise, hvad de kan foran et altid entusiastisk hjemmepublikum 

Sidste år var det unge Anna Kasprzak, der World Cup-debuterede i Odense. Også i år kan publikum glæde sig til at bakke op om en ung debutant, nemlig den kun 19-årige Nanna Skodborg Merrald og hesten Milibar. Og det er noget af en debut, der venter den tidligere EM-guldvinder for juniorer, for det er faktisk hendes allerførste internationale start blandt seniorerne, og så er det tilmed en World Cup-kvalifikation. 
- En drøm er gået opfyldelse! Det er lidt surrealistisk, at en World Cup kvalifikation bliver min første internationale start blandt seniorerne, og det bliver da en stor udfordring at skulle ride mod de store stjerner, der udgør det meget hårde felt i år. Men jeg glæder mig helt vildt, fortæller Nanna glad og forventningsfuld. 
-Lige nu fokuserer jeg på, at jeg skal ride mod mig selv og gå efter en god tur. Målet er at komme til start i kür, så det håber jeg meget på lykkes, siger Nanna, der afslører at hun nærmest medbringer eget heppekor hjemme fra rideklubben, der vil gøre deres til, at hun kan ride op til sit allerbedste.

Der er store verdensnavne blandt til tilmeldte ryttere til årets første World Cup-kvalifikation. Mange af dem kunne forlade EM i Herning i august med medaljer om halsen, og er nu klar til på ny at imponere dommere og publikum. Fra Holland kommer blandt andet verdenstjernerne Edvard Gal på Glock´s Voice og Hans-Peter Minderhoud på det danske publikumsdarling, Glocks Romanov. Fra Tyskland kommer navnkundige Isabell Werth på Don Johnson og Fabienne Lütkemeier på Qui Vincit Dynamis. Der er besøg fra den anden side af Atlanten i skikkelse af amerikanske Lisa Wilcox på Pikko del Cerro. Sverige sender Minna Telde på Santana og Tinne Vilhemsson Silfven på Don Auriello – en ekvipage der flere gange har redet flotte resultater hjem i Odense. 

Se starlisten HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen