13 Km nye ridestier i Elmelund Skov

01-10-2016 13:03

Maria Lerche Mortensen

I morgen, søndag, kl. 12.00 indvier Elmelundskovens Hestelaug det nye 13 km store net af ridestier i Elmelundskoven på Fyn.

Copyright Ridehesten.com

Det bliver rådmand Jane Jegind, Odense Kommune, og skovrider Jakob Harrekilde, Naturstyrelsen Fyn, der afholder indvielsestalerne når ridestierne skal indvies kl. 12.00. Fyns Jagtrideklub deltager i indvielsen og Peter Worm, der er formand for Elmelundskovens Hestelaug håber at mange andre fynske ryttere og deres heste kigger forbi –det her er en festdag for alle hesteinteresserede på Fyn, der vil få stor glæde af de 13 kilometer nyanlagte ridestier i området, fortæller han. Udover de mange kilometer ridestier er der også anlagt naturspring og der er planer om at anlægge en ”magasindam”, rastefolde, bindebomme mm. i skoven.

På fyn er der en meget skæv fordeling af gratis adgang til naturoplevelser for ryttere set i forhold til andre brugergrupper, idet der er relativt få statsskove og kun få store private skove, hvor det er muligt at ride og ofte mod betaling. Men med de nye ridestier, der er skabt i et partnerskab mellem Elmelundskovens Hestelaug, Naturstyrelsen og Odense Kommune, sikrer at ryttere får gode muligheder for at færdes og nyde den nye skov gratis som skovens øvrige brugere. Derudover øger de nye ridestier ikke kun adgangen til, men også sikkerheden i skoven, idet rytterne adskilles fra øvrige brugere, dermed mindskes risikoen for gener og uheld der fx kan opstå når en hest og en cyklist passerer hinanden. Hestelauget indbyder alle hestefolk uanset alder eller hesterace til gratis at bruge ridestierne i området, og vil derudover arrangere aktiviteter for heste og ryttere, også af social karakter, i skoven.

Hestelauget har indsamlet næsten 1,3 millioner kroner til projektet, der bl.a. har fået støtte fra Forstadspuljen i Odense Kommune, Lokale grønne Partnerskaber, Naturstyrelsen, Friluftsrådet og Elmelundskovens Brugerråd.  Det er muligt at blive medlem af Elmelundskovens Hestelaug og det koster kun 50 kr. i årskontigent, indmeldelse sker via sporti.dk

 

Invielsen kan opleves søndag d. 2 oktober kl. 12.00-13.00 I Elmelund Skov, 600 m NV for Elmelund by. Du kan læse mere information og finde et kort over ridestierne på facebookgruppen ”Elmelundskovens Hestelaug

 

/pressemeddelelse

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen