Hestetyveri på Fyn

27-06-2017 10:10

I går blev et kun 2 ½ måneder gammel føl stjålet fra en indhegning ved Elmelundskoven på Fyn

Copyright Ridehesten.com
Spot
Nyheden fortsætter efter annoncen

For blot halvanden uge siden forsøgte formodede udenlandske hestetyve at stjæle et føl fra en indhegning i det fynske, men nu er det rent faktisk lykkedes hestetyvene at stjæle et føl.

Den 2 ½ måneder gamle Appaloosa føl, Spot blev i går fjernet fra sin mor. Spot græssede på folden skråt bag ejendommen ved Elmelundskoven i Odense sammen med sin mor, og tre andre hopper og deres føl, men kl. 13.00 var den lille hingsteføl forsvundet.

Hestene blev lukket på fold mandag morgen kl. 8.30, og føllets ejer, Christina Knudsen har forsøgt at indsnævre tidspunktet for Spots forsvinden til mellem 9.30 og 11.30.

-  De få gange hvor vi har haft et føl, der er brudt ud af folden, går de altid på den anden side af hegnet for at være tæt på flokken og på deres mor, fortæller Christina Knudsen til Ridehesten.com. Vi har kigget hegnet igennem, og det hele er intakt. Vores ejendom ligger i et stort naturområde ved Elmeskoven, og der er en masse vandhuller, hvor vi naturligvis har ledt efter ham med kæppe og vores hund, ligesom der er mange ridestier i området. Vi har endda ledt efter ham med en drone, men der er ingen tegn på at han skulle være i området. Jeg er dybt taknemmelig for al den hjælp som alle har tilbudt, det er jeg meget rørt over, fortæller Christina Knudsen.

Folden var omkredset af naboer og masser af opsyn, men der er adgang hen til foldene via nogle klaplåger i skoven, hvor de formodede hestetyve formentlig har haft en lastbil ståede klar.

-  Det er klart de udvalgte Spot, han er det smukkeste hingsteføl – den smukkeste af dem alle, helt hvid med sorte pletter, en rigtig Pippi-hest, men Spot hader at gå gennem de klaplåger, så de haft stor besvær med at få ham igennem, lyder det fra Christina Knudsen.

Christina Knudsen og resten af familie er meget berørt af den frygtelige hændelse, og frygter nu både for Spot, men også de andre heste.

-  Spots mor er dybt ulykkelig, hun ville ikke med ind fra folden i går, hun løb bare rundt og kiggede efter ham, mens hun vrinskede. Og det er faktisk ikke første gang føllets mor mister sit føl, fortæller Christina, hendes sidst føl kom til skade og måtte efterfølgende aflives, så det er ekstra svært for hende. Vi har nu taget alle hestene på stald, og jeg ved ikke rigtig om jeg tør lukke dem på fold i dag. Vi gik lidt i panik i går, så vi købte vildt-kamera og hængelåse til klaplågerne i forsøg på at beskytte de andre heste, siger Christina.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ingen relation til Dyrskue

Der har tidligere været gisninger om, at de mange forsøg på tyveri af føl i det fynske, relaterede sig til Det Fynske Dyrskue i Odense, hvor flere udstillere blev advaret om, at en gruppe på 2-3 personer viste særlig stor interesse for hestene og ikke mindst udstillernes adresser. Men i dette tilfælde er der ingen sammenhæng.

-  Vi skulle have været afsted til Det Fynske Dyrskue med to af vores andre hingste, men jeg blev syg, og vi kom derfor aldrig afsted, fortæller Christina Knudsen.

Christina Knudsen har nu meldt hændelsen til Politiet, i første omgang som savnet, men efter de mange forsøg på hestetyveri i det fynske, har politiet valgt at kategorisere Spot som stjålet.

Der er dog ikke meget at gå efter, da Politiet hverken har nummerplade eller signalement af de formodede hestetyve.

-  For godt en uge siden snakkede vores nabo med en udenlandsk dame, der angiveligt ledte efter sin familie, gik rundt på ejendommen – men om der er en forbindelse, er ikke til at vide. Ligesom vi i weekenden har haft ekstra meget trafik omkring ejendommen på grund af Tinderbox i Odense, fortæller Christina.

Både Christina og Politiet håber nu på, at der er nogle vidner, der kan have set noget omkring ejendommen ved Elmelundskoven mandag i tidsrummet 8.30 – 13.00, så Spot igen kan komme hjem til sin mor.

Hvis du ser Spot kan du kontakte Fyns Politi på telefon 114. Spot er hvid med pletter og af racen Appaloosa

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner