World Cup-hest prøver kræfter med voltigering (video)

12-12-2020 14:51

Annika Knudsen Lorentsen

Siden tyske Jessica von Bredow-Werndl pensionerede Grand Prix-hesten Unee BB har hun brugt hans ekstra fritid på nye sjove aktiviteter, og pludselig en dag fik hun lyst til at lave voltigering med ham

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og Unee BB ved JBK Horse Show 2013. Foto: Ridehesten.com/Nanna Nørgaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tidligere Grand Prix-hest Unee BB e. Gribaldi/ Dageraad nyder sin pension med forskellige sjove ting, og den tyske toprytter Jessica von Bredow-Werndl forsøger at holde hans liv spændende. 

– Han er fit, og han har også brug for at folkene omkring ham tager sig af ham. Jeg tror ikke han ville være glad hvis han bare gik på marken, fortæller Jessica i et interview med the Chronicle of the Horse.

Unee BB, som er 19 år, han lave spanske skridt, og Jessica han også finde på at tage små spring på ham. Hun rider han ofte rundt uden sadel og bare i grime, for det handler bare om at de skal have det sjovt. 

– Han skal ikke gøre noget, det er bare det han gerne vil gøre, nogle gange vil han bare ud og gå en tur og andre gange vil han gerne lave lidt mere, forklarer hun. 

Voltigering på programmet
Det startede med, at Jessicas niece kom op på Unee BB mens han blot havde voltigeringsudstyr på. Her fik den lille pige lov at mærke den dygtige hests bevægelser, og det inspirerede Jessica til selv at prøve. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Han forsøgte virkelig at fokusere på hende og tage sig af hende, det var sejt at se, fortæller Jessica, som efter niecens ridetur tog en impulsiv besltuning. 

– Jeg havde ikke de rigtige sko på eller noget, men jeg bad min mand longere mig, og så hoppede jeg ellers op på ham og gik i gang. 

I Tyskland starter mange deres ridekarriere med voltigering og Jessica nød at genopleve hendes tidligere egenskaber. 

– Jeg var faktisk lidt overrasket, men det var sjovt at gøre det og se, at kroppen stadig husker det. Jeg har en ven der er professionel voltigeringsinstruktør, og næste gang hun kommer medbringe rhun en anden pude, der ikke er helt så glat, og så prøver jeg igen. 

Se videoen af Jessicas voltigeringsøvelser på Unee BB i videoen nedenfor.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen