Vilhelmsborg reddet for fremtiden

21-09-2018 18:31

Britt Carlsen

Efter flere års tilløb har Aarhus Kommune og ledelsen på Vilhelmsborg nu endelig underskrevet brugeraftalen, så  Det nationale Hestesportscenter er sikret for fremtiden

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe glæder sig over at brugeraftalen på Vilhelmsborg nu er underskrevet.

-Jeg er lettet over, det er gået på plads, selvom jeg ikke har været i tvivl om, at vi nok skulle få det til at ske, fortæller Casper Cassøe til magasinet Ridehesten.

Brugeraftalen sikrer retten til at anvende Vilhelmsborg som Det Nationale Hestesportscenter, og fordi aftalen, som udløber i 2022, ikke har været på plads før nu, har der været avisartikler, som har citeret århusianske politikere for at udtale, at Vilhelmsborg skulle sælges. Det har naturligvis udløst nogen bekymring hos ledelsen på Vilhelmsborg, men nu er aftalen på plads, og den strækker sig frem til 2043. Det giver arbejdsro og mulighed for at lave nogle forbedringer og på sigt nogle spændende udbygninger.

Kommunen har ønsket at driften skal hvile mere i sig selv, og at kommunens engagement i vedligehold og drift, både aktivt og økonomisk, skal mindskes. Alene vedligeholdelsesforpligtigelser omkring parkanlægget ved hovedbygningen har været en stor udgift for kommunen. I den nye brugeraftale har driftsaktieselskabet overtaget den del, så parkanlægget tættest på hovedbygningen nu også indgår i de arealer, som skal passes på lige vilkår med resten af den smukke herregård.

– Vi har oplevet, at Aarhus Kommune er parat til at støtte økonomisk ved større arrangementer, som f.eks. Nordic-Baltic Championships næste år. Vi har ikke behov for økonomisk støtte til at bygge nyt, men behov for ro og tid, og det har vi fået i aftalen, fortæller Casper Cassøe.

Man kan læse meget mere om de fremtidige planer for Vilhelmsborg i magasinet Ridehesten

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen