Vil Dujardin og Jung forsvare deres guldmedaljer?

20-07-2021 13:54

Annika Knudsen Lorentsen

Guldvinderne i dressur og military, fra legene i Rio i 2016, er også på startlisten ved OL i Tokyo, og selvom det er med nye heste, vil begge ryttere med garanti gøre deres for at levere et godt resultat, præcis, som de gjorde det i Rio

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Gio. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når ridesportskonkurrencerne går i gang ved OL i Tokyo på lørdag, så bliver det et gensyn med flere af de deltagere, der også red ved legene i Rio i 2016. Vi kan i løbet af ridesportskonkurrencerne f.eks. se frem til at gense Rio-guldvinderne i dressur og military, som igen kommer til OL, dog begge på nye heste. 

Dobbelt guldvinder på jagt efter endnu en medalje
I dressur er der tale om britiske Charlotte Dujardin, som vandt guld både i London (2012) og Rio (2016) med hendes daværende tophest Valegro e. Negro/Gershwin, som siden er blevet pensioneret. Det betyder, at det i stedet bliver den 10-årige vallak, Gio e. Apache/Tango, som vil indtage den olympiske arene med Dujardin i Tokyo. 

I alt har Dujardin og Gio haft seks internationale starter sammen, hvor det er blevet til sejr i de fem, mens de i deres første internationale start tilbage i oktober 2020 endte som nr. 2. Selvom den britiske ekvipage har en god score fra deres tidliger starter, så vil de møde rigtig hård konkurrence i Tokyo, og de skal derfor give alt hvad de har, hvis de skal forsvare deres titlen, da de blandt andet er oppe imod verdensetteren Isabell Werth, såvel som andre utroligt stærkt ridende ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Michael Jung og Sam i Rio 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Jung klar til endnu et OL
Ligesom Dujardin, så har tyske Michael Jung også vundet OL-guld både i London (2012) og Rio (2016), og det gjorde han i sadlen på hans daværende tophest Sam e. Stan The Man xx/Heraldik xx. Ved dette OL i Tokyo bliver det dog en ny hest, på den olympiske scene, der vil deltage sammen med Jung i den krævende disciplin, military. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jung har taget den 13-årige vallak, Fischerchipmunk FRH e. Contendro I/Heraldik xx med sig til Tokyo, og med vallakken har Jung tidligere vundet individuel sølv og holdguld ved EM (Luhmühlen 2019). Selvom Jung o Chipmunk allerede har mesterskabsucces bag sig, så kan alt ske i en disciplin, som military, og der vil derfor være hård konkurrence om medaljerne, når denne ekvipage skal i ilden i Tokyo. 

Flere gengangere
I springningen bliver det ikke et gensyn med OL-guldvinderen fra 2016, Nick Skelton, men det er dog et gensyn med flere af de topryttere, der også var til start ved legene i Rio. 

Man kan nemlig se frem til at se Peder Fredricson og H&M's All In, som var den ekvipage, der vandt sølvmedaljen i Rio. Man kan ligeledes se frem til at se unge Martin Fuchs og Clooney, som også deltog i Rio, og siden har vundet EM. 

Der er flere gengangere blandt ekvipagerne fra Rio i alle tre ridesportsdiscipliner, ligesom der også er rigtig mange af rytterne fra Rio, der kommer til start, dog i sadlen på nye heste. 

Kilde: FEI

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen