Vil du ride til Store Hestedag?

23-06-2024 10:42

Der plejer at være lange deltagerventelister til det store klub- og distriktsstævne, som afholdes ifm. Store Hestedag. Hvis du vil sikre dig din plads til det store stævne til et af årets største hestearrangementer, så er der netop åbnet for tilmeldinger

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke lang tid siden, at de mange heste og over 100.000 besøgende forlod Dyrskuepladsen i Roskilde efter årets Roskilde Dyrskue. Siden da har den stået på planlægningen af Store Hestedag, som finder sted på samme lokation i weekenden den 7.-8. september. Det er landets største kombinerede hunde- og hestearrangement, og på hestefronten er der alt fra bedømmelser til shows og clinics - og så er der naturligvis også det store dressur- og springstævne, hvor der plejer at være mere end 1000 starter. 

Der er klasser fra LD pony for under 11 år til Intermediare II for hest, og ligeledes er der i springning højder fra 40-115 cm. Desuden er der et utal af specielle klasser, hvor der bl.a. er en fælles klasse for svære hesteracer. Som noget nyt i år er der også paradressurklasser for grad 4 og 5. Sidst, men ikke mindst er der også de populære Cup-klasser, hvor man starter både lørdag og søndag og rider med i en samlet konkurrence. Stævnet afvikles på tre dressurbaner og på en drænet græsbane.

Selvom Store Hestedag er meget andet end stævnedelen, er stævnet en vigtig del af arrangement og en unik mulighed for rytterne for at prøve at ride i andre rammer og med fantastisk stemning. Vi gør meget ud af at have specielle klasser og flotte præmier samt at sikre gode forhold for rytterne, fortæller Jeanett Sørensen, som er med til at arrangere stævnet til Store Hestedag.

Ikke kun vinderne fortjener anerkendelse 
I snakken med Jeanett bliver særligt præmierne fremhævet. Alle vindere, selv i de laveste klasser, modtager et æresdækken, og der er et utal af ærespræmier. Hvad der er vigtigere, er dog de andre præmier, som uddeles. F.eks. uddeles der gerne en ærespræmie for pæn ridning eller god horsemansship og også en uheldig rytter, som håndterer en vild hest flot, kan få anerkendelse med en figtherpris. 

Med en god pony eller hest kan man ofte ride sig med i placeringsrækken, men der er også andre ryttere, der fortjener at blive belønnet. Der er langt til Lolland, hvis man er blevet den sidste begge dage - men derfor kan man stadig godt have ydet en bemærkelsesværdig indsats. Det vil vi også gerne sætte fokus på, lyder det fra Jeanett, der forsætter:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er mange gode ting ved at ride til Store Hestedag, men det kan også være en udfordring. Der er barnevogne og balloner og festlig stemning, hvilket kan kræve lidt ekstra koncentration af rytteren, men samtidig er det også god miljøtræning - også for rytterne i de højere dressurklasser, selvom det for nogle kan være en grund til ikke at ride til Store Hestedag. Det stiller også krav til dommerne, som skal kunne håndtere at dømme det uforventede.  

Copyright Ridehesten.com
Helle Lyngfeldt startede Store Hestedag for 20 år siden. Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder

Planlægningen skrider frem
Helle Lyngfeldt er en af drivkræfterne bag både Roskilde Dyrskue og Store Hestedag. Sidstnævnte er hun endda initiativtager til, og de første år afviklede hun næsten arrangementet på egne hånd. I takt med, at Store Hestedag er blevet mere og mere populært, har hun fået engagerede kollegager med sig, men Helle arbejder stadig benhårdt hvert år for, at weekenden i september bliver succesfuld. 

Der er fuld tryk på, men det er rart at kunne holde snuden i sporet på én ting, efter Dyrskuet er veloverstået. Vi glæder os til september og tilføjer hele tiden nye punkter på programmet, udtaler Helle, der sammen med Store Hestedag i år kan fejre 20 års jubilæum. Hør desuden Helle fortælle mere om konceptet i en artikel fra tidligere på året HER.

Som noget relativt usædvanligt, er det ikke en rideklub, der står bag ridestævnet til Store Hestedag. Helle har efter en aftale med Dansk Ride Forbund fået lov at stå som stævnearrangør selv, hvilket betyder, at udelukkende hende og holdet bag, som bestemmer over propositionerne og afviklingen, så det bliver lige som ønsket.

Hvis du har lyst til at ride med til det store stævne, så tilmeld dig i springning HER og i dressur HER på DRF Go.

Læs desuden mere om Store Hestedag HER.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing