Vidste du at...?

06-08-2018 21:38

….stråfoder er uundværligt for hestens fordøjelse. Hvis ikke den får tilstrækkeligt med stråfoder, føler den sig ikke mæt, og den kan få kolik af det. Stråfoder er f.eks. hø, græs, wrap og halm

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vidste du at....?

….det kaldes en refusering, hvis hesten stopper foran eller løber udenom en forhindring, sm det var meningen den skulle springe. En refusering er det samme som en vægring. 

…..nedkøling af hestens ben er god førstehjælp, hvis hesten har fået et slag, en forstuvning eller haft en anstrengende ridetime. En pose frosne ærter egner sig glimrende som ispose, for den kan man let fordele rundt om benet. Man kan også bruge en plasticpose fyldt med brun sæbe (fyld den ikke alt for meget op), som man fryser ned. Den pose kan bruges igen og igen. Man kan også købe specielle isposer i mange rideudstyrsbutikker, som egner sig netop til hesteben.
Husk altid at lægge en klud imellem, så det kolde ikke ligger direkte på huden og giver forfrysninger. Omslaget holdes fast med en ulden bandage.
Man kan også spule benet med koldt vand (ca. 20 minutter). Samtidig med bliver hestens ben masseret af vandstrålen, og det er en god løsning. Husk dog at lægge et dækken over hestens lænd, da hesten bliver kold, når man spuler den med vand så længe.

…..det højeste punkt bag på sadlen hedder "bagsvidslen"

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner