Vidste du at…..?

14-04-2018 08:57

Vidste du, at man siger, at hesten har en hvælvet hals, når den bøjer og spænder i halsen og halskammen? Få styr på din paratviden med Ridehesten JUNIOR

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

…En valdrap er et stykke ”tøj ”som ligger ovenpå gardehusarernes sadel og lidt af hestene. Det beskytter gardehusarernes uniformer mod at blive slidte og beskidte. Ved gardehusarernes knæ er der broderet vores Dronning Margrethe II´s forbogstav: M ( Margrethe), R (dronning) og 2 (den anden).

…. Hestens lød er dens farve. For eksempel har hesten på billedet en brun grundlød ( har flest hår i den farve) og sorte ben med hvide sokker på bagbenene.

…en dressursadel har ekstra lange klapper, der går næsten lige ned, så rytteren kan få god støtte til sine ben, som skal nå så langt ned omkring hesten som muligt men dog stadig med knæene bøjet. Sådan en slags sadel har også et ekstra dybt sæde, så rytteren har god kontakt til hestens ryg, og bagdelen bliver holdt på plads i sadlen. Gjordstropperne er lange, så spænderne ikke generer rytterens ben.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen