Christine Krogh Frausing
Skribent
De to første pararyttere, Katrine Kristensen og Susanne Jensby Sunesen, har redet i Tokyo. De begge er gået videre til freestylen, og Susanne var kun 1% fra at få en bronzemedalje i dagens konkurrence.
– Udfordringen er, at der ikke er særligt mange øvelser i de her para-programmer. Det vil altså sige at hver øvelse tæller forholdsvist meget, og fejl kan også blive rigtigt dyre, fortæller Stinna Tange da hun er kommentator under dagens konkurrence.
Katrine havde i dag en ærgelig fejlridning, og det betyder altså også at det er en rigtig dyr fejl i det endelige resultat.
Læs mere om Katrines tur her, og Susannes her.
Trods der er langt fra Danmark til Tokyo, lykkes det alligevel for Ridehesten at få telefonforbindelsen til at fungere, og her fangede vi Astrid Gemal.
– Det er klart at man bliver bragt ud af fatning når man laver en fejl, men Katrine formår at komme rigtig fint tilbage, selvom det er klart det sidder i kroppen, fortæller Astrid Gemal, landstræner for pararytterne.
En ny dag imorgen
Imorgen er det Caroline Cecilie Nielsen og Tobias Thorning Jørgensen der skal i ilden, og de glæder sig allerede.
– Både Caroline og Tobias har haft super træninger i dag. De gør det virkeligt godt her i Tokyo, og efter at have set deres holdkammerater ride, er de endnu mere klar, forklarer Astrid.
For Caroline er det ikke nyt at ride PL, hun har gjort det fire gange før. For Tobias er det derimod noget helt nyt. Tobias er debutant ved PL, men har allerede gjort sig bemærket internationalt. Tobias vandt i 2019 EM i Rotterdam, og er også allerede favorit til medalje ved PL. Tobias mor, Line Thorning Jørgensen er taget med Tobias for at være gorom. Line selv har også deltaget i PL, og kender derfor til hvordan det hele fungerer.
– Det er et kæmpe stort stadion, og det er klart at der ligger et ekstra stort pres på rytterne. De gør det vanvittigt godt, men fejl sker af og til. Hvis Tobias ikke får en medalje, så gør det ingenting. Han er trods alt kun debutant, siger Astrid.
Varmen er hård
Der er utroligt varmt i Tokyo, men både ryttere og heste er godt trænet hjemme fra. Der har været medbragt en romaskine i en lastbil til Aachen, hvor rytterne kunne træne for at blive klar til de varme forhold. Det er oftest rytterne der bliver hårdest ramt, men indtil nu mener rytterne ikke det er et problem. Hestene har taget det rigtig pænt, fortæller Astrid.
En stor tak og hilsen til alle der hepper hjemme fra
Hele paraholdet sender en kæmpe tak til alle der sender søde beskeder, ligger kommentare på sociale medier, og følger med i PL-rejsen. Holdet er helt blæst bagover, af al den støtte de oplever i år. Astrid fortæller at der er kommet langt større fokus på parasport, hvilket de er utroligt rørte over.