Velspringende unge ryttere i Odense

18-02-2024 10:06

De sidste par dage har der i forbindelse med Scandinavia Jumping Tour været afholdt Stutteri Ask Trophy, og her lykkedes det flere af rytterne at være med i toppen flere dage

Copyright Ridehesten.com
Isabell Victoria Frost Jensen på Quality. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Hestene indtog for alvor arenaen ved det populære springstævne Scandinavia Jumping Tour i onsdags, og de efterfølgende tre dage har der også været afholdt Stutteri Ask Trophy for junior- og U25-rytterne.

Stutteri Ask Trophy er en landsdækkende turnering i springning for children-, kat. I- og kat. II-ponyryttere, U18- og U25-ryttere på B-niveau. Den er lanceret i et samarbejdet mellem Dansk Ride Forbund og Stutteri Ask, og ideen med turneringen er at udvikle og fremme den danske ungdomselite i springning.

Turneringen afvikles til B-stævner og består af to kvalifikationsstævner og en finale. Riders Cup var i uge 3 værter for den første kvalifikation, mens Scandinavian Jumping Tour i denne uge holder den anden. Begge gange er alle aldersgrupper samlet ved det samme stævne, og det samme gør sig gældende, når Stutteri Ask i uge 12 afvikler finalen.

Copyright Ridehesten.com
Isabell Victoria Frost Jensen på Quality. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

For begge alderskategorier, var flere af rytterne var med i toppen af placeringerne alle dage. Hos juniorerne startede Sille Hartvig Nielsen på Quimono de la Roque e. Kannan ud med at vinde torsdagens MB1*, mens Isabell Victoria Frost Jensen på Quality e. Quirado/Casiro I blev nummer to, og Andrea Ryby på J Kannan de Revel e. Kannan blev nummer tre.

Fredag var Isabell Victoria Frost Jensen på Quality ikke til at slå, og der vandt derfor MB2** foran Malou Therese Mulbjerg Larsen på Champagne KS (71) (SWB) e. Connor/Common Sense (SWB) og Sophie Karoline Emilie Moltke på Its My Pleasure e. For Pleasure/Utrillo van de Heffinck.

I går sluttede Isabell Victoria Frost Jensen en helt fantastisk uge af med at vinde igen, da hun og Quality vandt tredje og sidste afdeling for juniorerne. Som nummer to og tre fulgte Silje Dalgaard på Caiton Ravnes-Have DWB e. Cantolar/Favorit Ask (opdr. Kirsten & Kjeld Christensen) og Laura Thomey på Caba Brons e. Cabachon/Coronado (opdr. Thomas Pihl Jensen).

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær på Billy Bud. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

For U25-rytternes vedkommende var Karoline Sloth Kjær på Billy Bud e. Cevin Z/Vechta helt flyvende i torsdag, hvor de vandt MB2** og henviste Caroline Knudsen på Landlyst Callicon e. Bøgegårdens Dicapo/Coronado (opdr. Karina Prinds) til andenpladsen, mens Violise Frost Bay på Credit e. Crelido/Equest Carnute (opdr. Bo I. Knudsen og Jens Jakobsen) blev nummer tre.

Fredag var både Karoline Sloth Kjær og Violise Frost Bay igen med i toppen, da de blev henholdsvis nummer et og to foran Christian Svnedgaard på Tannenberg Dree Boeken e. Tangelo van de Zuuthoeve/Darco på tredjepladsen.

I går lørdag blev der vendt lidt op og ned på det, da Josefine Sandgaard Mørup på Riddle Quiz e. Amarone/Quite Easy (opdr. Ditte Mørup / Sivebækgaard) indtog både første - og andenpladsen, mens Cecilie Kjær på U Amon Z e. Uriko/Darco (opdr. Ulrik Kjær) blev nummer to. Værd at bemærke er, at begge piger rider på hjemmeavl.

Stævnets start- og resultatlister.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen