Vallentin Dressage i nye omgivelser

08-07-2023 19:41

Vallentin Dressage ved Victoria E. Vallentin og Jesper Bisgaard Nielsen flytter til nye faciliteter og udvider teamet i deres forretning

Copyright Ridehesten.com
Victoria og Jesper med Lyngbjergs St. Paris ved sadelkåringen på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Victoria E. Vallentin og Jesper Bisgaard Nielsen, der driver Vallentin Dressage, fraflytter deres hidtidige lejemål på Nissumgaard pr. 1. august for at kunne slå dørene op på et privat, nyrenoveret ridecenter ved Brædstrup.

Vallentin Dressage er en ung virksomhed i rivende udvikling, og det er ikke mindst i kraft af deres samarbejde med flere stærke partnere og de topheste, som de sammen ejer, og som med succes rides af Victoria, der er tidligere EM-medaljetager for U25-ryttere.

Hun vandt sidste år UVM-guld for 5-års med hoppen Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente G. Børjesson), der samejes med Four Oaks v/ Ingrid og Poul Thøgersen, og som igen i år er udtaget til UVM i Ermelo.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Vallentin og Lygum's Zelina ved Blue Hors' hingsteshow i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Ved siden af sin sportskarriere er Paris i år blevet mor til et hingsteføl efter Jovian, som en rugehoppe har bragt til verden, og som tilhører Vallentin Dressage. En anden rugehoppe venter næste år et føl efter Paris og hingsten Be Sure, hvilket er et avlssamarbejde mellem Vallentin Dressage og Four Oaks.

Sølvmedaljehoppen Lyngbjergs St. Paris var oprindeligt samejet med United Dressage, som fortsat er Vallentin Dressages største samarbejdspartner, og som de har mange lovende heste sammen med.

Der er dukket endnu en verdensstjerne op hos Victoria og Jesper, nemlig sølvmedaljehoppen Lygum's Zelina e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Zack, som parret ejer sammen med opdrætterne, Tine og Henning Lygum Jensen.

Copyright Ridehesten.com
Victoria og Jesper med Lyngbjergs St. Paris under unghestechampionatet i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er to middelstore, sorte hopper med mægtigt potentiale, og dem har Victoria og Jesper flere af, idet de også ejer den tyskavlede 3-års hoppe, Fynch Love e. Fynch Hatton/ San Amour I, som er udtaget til det tyske oldenburgerforbunds elitehoppeskue i Rastede.

Jesper sadler om og kommer hjem
De seneste år har Jesper været ansat på Blue Hors, men har opsat sin stilling for pr. 1. september at gå ind i Vallentin Dressage på fuldtid. Han har selv en baggrund som dressurrytter, bl.a. på Katrinelund, og har siden været ansat flere år hos Helgstrand Dressage, hvor han primært har arbejdet med ungheste fra jorden.

Nu har Victoria og Jesper samlet et team på 5-6 personer, heriblandt en rytter samt hestepassere. Det betyder, at de med deres fælles kompetencer kan tilbyde alt fra føl til Grand Prix-hest, og de glæder sig til at tage flere heste ind i tilridning, fremstilling til hingste- og hoppekåring, salg samt uddannelse på alle niveauer.

På ridecenteret i Brædstrup, der råder over velanlagt ridebane, ridehal, stalde og folde i første klasse, fortsætter Mette Kroll Mathiassen Stald Grønvangs Wellness-center, som hestene i Vallentin Dressage også har fordel af.

 

 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner