Unge dressurtalenter anerkendt

30-05-2023 14:53

Charlotte Kusk Berwald

I pinsen blev der afholdt Aarhusmesterskaber i Aarhus Rideklub og i forbindelse med mesterskaberne blev Nis Valdemars Talentpris uddelt til tre unge ryttere, der alle udviste bemærkelsesværdig dygtighed og talent

Copyright Ridehesten.com
Nadja Therkilsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I år faldt valget på Isabella Struntze Torp, Karlina Kristensen og Nadja Therkilsen, der, udover hæderen, også hver modtog et legat på 10.000 kr.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Prisen blev stiftet i 2021 og er allerede blevet en meget eftertragtet pris blandt landets yngre dressurryttere.  Isabella Struntze Torp sikrede sig prisen, efter at have redet sig til tops i klassen PRI/PRT sammen med sin kat. 1 pony, Lykkehøjs Dream of Dornik e. Melli's Dornik/ Cupkeshof Winobert (opdr. Lykkehøj v/ Helle og Jens Mouritsen). I LA1/LA2 for pony blev det Karlina Kristensen på sin kategori 1 pony Minerva Bijou e. Boomer/ Derbino (opdr. Ellen Kutsch). Det er værd at bide mærke i at begge vinderne af pony-talentpriserne kommer fra Vældgaard Sportsrideklub.

Copyright Ridehesten.com
De tre modtagere. Foto: privat

I MB0/MB2 for heste var det ikke vinderen af klassen, der modtog prisen. I stedet valgte juryen, der bestod af de to erfarne dressurdommere Pia Pedersen og Hans Peter Staugaard, at den skulle tildeles Nadja Therkilsen. Nadja er beiderelev i Aarhus Rideklub. Ved weekendens stævne red hun på DV-hoppen Krogsgaard's Valentina DWB e. Blue Hors Don Olymbrio/ Loudini (opdr. Mette Nielsen & Mik V. Madsen).Juryen lagde vægt på Nadjas indfølende evne til at korrigere hesten, sin flotte, lige opstilling og evne  til at ride med en eftergivende hånd, som fulgte hesten.

Copyright Ridehesten.com
Nis Valdemar og en stolt modtager. Foto: privat
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev