Tysk toptalent er halvt dansk

19-03-2016 17:08

Den 26–årige tyske mester i springning Denis Nielsen er halvt dansk. Familien bor i Cloppenburg, og Denis har de seneste 8 år redet for hingstestation Sprehe

Denis Nielsen betegnes som en af de mest talentfulde unge ryttere i tysk springsport. Sidste år sejrede han i det tyske mesterskab på den kårede hingst Cashmoaker. Samme hingst har han med til Herning Horse Show, og i dag delte de førstepladsen i Stutteri Ask Grand Prix med Rolf-Göran Bengtsson.

Hans danskklingende efternavn har han fra sin danske far, hans forældre er ryttere og avlere. Det er dog første gang han rider stævne i Danmark, men det er absolut ikke sidste gang han rider ved Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, fortæller han. Han har nydt at være i Herning sammen med sin familie, og han er meget imponeret af det store set–up omkring hingstekåringen.

– Jeg har været inde og se gallashow i aften, og i aften tager jeg min familie med ind til showet, det var rigtig godt og sikke en stemning med 9.500 mennesker i Boxen, understreger han.

Han var også begejstret over stemningen under Grand Prix–springningen. – Man kan også mærke det er rigtige hestefolk, som sidder og ser på, sagde han. Han har haft travlt med at ride flere heste i de internationale konkurrenceklasser, så han har desværre ikke haft tid til at se springhingstene til kåring. Det ærgrerede han sig lidt over – måske til næste år, for jeg kommer helt sikkert igen, slutter han.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen