Tre rideture sammen og så til Christmas Show

27-11-2021 09:58

Christine Krogh Frausing
Skribent

Christmas Show Warm Up for ponyer er et af de mest populære ponystævner i Danmark. Josefine Damkilde Jacobsen var tilmeldt, men desværre fik hendes pony en øjenskade lige op til stævnet. Derfor brugte hun Instagram til at forsøge at finde en pony hun kunne låne, og nu har hun altså været til start med en pony hun kun havde siddet på tre gange inden

Copyright Ridehesten.com
Josefine Damkilde Jacobsen og Melview Blackie. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Christmas Show Warm Up for ponyer er i fuld gang på Vilhelmsborg, og én af de ryttere der er til start ved stævnet er Josefine Damkilde Jacobsen. Med sig har hun Melview Blackie, som hun kun har siddet på 3 gange inden hun ankom på Vilhelmsborg.

– Jeg var så uheldig at min elskede pony William begyndte at få hvad vi først troede var en almindelig øjenbetændelse. Det hele tog dog meget hurtigt en alvorlig drejning i sidste uge. Øjenbetændelsen kunne ikke slås ned, selv efter flere ture på Højgaard Hestehospital i Odense. I sidste uge konstatere Højgaard, med hjælp fra en øjenspecialist, at han har uveitis på det ene øje og skulle i behandling, fortæller Josefine Damkilde Jacobsen.

Om 3 uger skal William have en indsprøjtning i øjet, som forhåbentlig kan sætte sygdommen i dvale. Han kan risikere at blive blind på det øje, men Josefine og hendes mor håber og krydser fingre for, at han kan fortsætte i sporten og at indsprøjtningen virker, hvilket den gør i 90% af tilfældene. 

Copyright Ridehesten.com
Josefine Damkilde Jacobsen og William. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Josefine fik den kedelige melding tirsdag i sidste uge, og hun skulle have startet sølv- og guldtur til Christmas show i denne uge.

– Det er et stævne jeg altid glæder mig helt vildt meget til, da jeg bruger ugen sammen med alle veninderne som kommer fra hele landet. Derudover er det jo et fantastisk stævne, hvor der virkeligt bliver gjort meget ud af selv de mindste detaljer. Jeg spørger derfor min mor, om jeg må lægge et opslag på instagram, hvor jeg spørger om der er nogen som vil låne mig en pony til Christmas Show Warm Up.

Lørdag sidder jeg på ryggen af ham første gang, mandag får vi springtræning ved Stine Almind, og bliver enige om at starte Bronzetur. Tirsdag kørte vi til Christmas Show og onsdag red vi vores første klasse sammen [Josefine Damkilde Jacobsen]

Det væltede ind med beskeder 
Josefine bliver væltet med søde beskeder, både fra folk der kender hende, men også fra folk der bare har opdaget hende igennem Instagram. Alle forsøger at hjælpe Josefine med at finde en lånepony, og onsdag i sidste uge lykkes det. 

Det er en familie fra Sønderjylland der ringer til Josefine og siger, at hun må låne deres pony, Melview Blackie, som er til salg på Ridehesten. De er sikre på at Blackie vil elske at komme ud at opleve noget, og hvilken mulighed det ikke er ved Charistmas Show!

– Vi aftaler, selvom vi ikke kender hinanden, at vi må hente ham i Sønderjylland fredag - uden at jeg har prøvet at ride ham vel at mærke. Lørdag sidder jeg på ryggen af ham første gang, mandag får vi springtræning ved Stine Almind, og bliver enige om at starte Bronzetur. Tirsdag kører vi til Christmas Show, og onsdag rider vi en super flot tur med en enkelt bom i omspringningen.

– Blackie er kun 6 år gammel og har aldrig overnattet til et stævne, men klarer både julepynt, mange heste og musik uden at rokke med et øre. Vi er allerede forelsket i ham. Vi er så imponeret, og stolte over, at der findes mennesker der vil låne deres pony ud med den tillid de viser, uden at kende os personligt. De stillede ikke et eneste spørgsmål, de stolede bare på os, runder Josefine af. 

Se Melview Blackie's annonce på Ridehesten her.

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen