To 10-taller til Sieger Hit!

11-03-2011 16:07
DV Herning | Unge gangartsheste i præsentation og konkurrence trak mange begejstrede tilskuere til den store opvisningshal ved Dansk Varmblods hingstekåring og - show i Messecenter Herning MCH
Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Sieger Hit sejrede i gangartsklassen bl.a. med to 10-taller. (Foto: Ridehesten)

Som dommere er det en fornøjelse at se så unge, så ridbare heste, indledte Susanne Baarup - hun ærgrede sig lidt over hun ikke kunne få lov til at give de 4-årige hingste en karakter (de må først gå egentlige konkurrencer efter første maj ifølge DRF's reglement) så de yngste dressurheste var blot til præsentation, men det var en fornøjelse at se de unge gangartshingste under rytter. Dressurdommerne var da også fuld af lovord til de unge hingste. De 5- og 6-årige hingste fik karakterer og en kommentar knyttet deres ridt, og her var der ... Faceoff mellem L'Espoir og Fürstenball De to femårige hingste L'Espoir e. Lord Loxley og Fürstenball e. Fürst Heinrich har begge været fløjhingste ved kåringen , L'Epoir i Dansk Varmblod og Fürstenball i Oldenburg - de har også vundet hver deres materialprøve på overbevisende vis, og i dag mødtes de igen i gangartspræsentationen i Herning og det var en stor fornøjelse. Dommerne gav følgende bemærkninger: Fürstenball og Ines Westendarp: Elegant, ridelighest letfodet trav med meget udtryk, og selvbæring og han viser evner til samling 9, skridt firtaktet og går gennem hele kroppen 9,5 - galoppen er god og med flotte øgninger 9 - 9 for ridelig og 9,2 for samlet indtryk. L'Espoir og Eva Müller: Kraftfuld trav med gode bagben og hest med stor bevægelse, men i dag viste han lidt modstand på biddet 9,2 - skridt med stort overtramp 9,7 - hvad vil vi ønske mere i galoppen, måske lidt mere stabil på biddet så derfor kun 9,8, sagde Susanne Baarup og dommerne gav 8,5 i ridelighed og 9,5 i samlet indtryk. Deres toppræstation stod alene indtil Andreas Helgstrand red på banen med fløjhingsten Sieger Hit e. Sandro Hit Dommerne gav ham følgende beskrivelse: Traven letgående med god bæring og godt afskub 9,5, skridt er rentaktet 8,5. galoppen er stor og rummelig i fantastisk balance med god bæring og godt afskub 10 samt 10 i ridelighed - han tager ikke et skridt forkert herinde, kommenterede dommerne - samlet indtryk 9,8. Selvom de to hingste fik lagt afstand til konkurrenterne i dag, så var der mange fine præstationer og præsentationer blandt ridtene i dag. Bl.a. fik den nykårede VM-finalist Aston Amartin e. Mnteverdi redet af John Hvalsøe Saul et 9-tal for ridelighed. Og Tailormade Lancelot e. Lordanos redet af Silje Bakken fik 9,5 for skridt og 9,7 for sin fremragende galop.

Links

Info

1. Sieger Hit/Andreas Helgstrand
2. Lord Loxley/Eva Müller
3. Fürstenball/Ines Westendarp
4. Tailormade Lancelot/Silje Bakken

Følg med her på siden i de kommende dage, hvor vi vil holde læserne opdateret og orienteret om alt det, der sker i Herning. I magasinet Ridehestens aprilnummer på mere end 300 sider kan man læse alt om kåringen, konkurrencerne, aftenforestillingerne og de mange særlige priser.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen