Tips til varieret træning med din hest

25-11-2021 06:42

Annika Knudsen Lorentsen

Det er vigtigt at træne varieret, da det har betydning for hestens humør og hestens fysik, og så kan det gavne dig og din hests sammenhold

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan hurtigt blive kedeligt for både hest og rytter hvis man kun rider på banen, så det er altid en god idé at tænke over, at man får lavet en varieret træning med sin hest. 

En tur udenfor banen, hvor man rider i skoven, på en sti eller lignende styrker hestens fysisk, ligesom det kan give den en bedre orienteringsevne, som også kan komme til gavn når man rider på banen. I forhold til hestens fysik, så vil man ofte bruge de samme muskler, hvis man altid træner det samme, men når man træner forskellige steder, vil man helt automatisk bruge flere muskelgrupper. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har også betydning for hesten psyke, og det kan faktisk vise sig på en positiv måde i forhold til håndteringen af hesten, da den bliver vant til flere indtryk. 

I magasinet Ridehesten kan man i novembernummeret fra 2019 læse mere om varieret træning, herunder blandt andet longearbejde og træning på staldgangen. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen