Tina Lund: Hvornår er man uintelligent?

28-03-2017 09:12

Tina Lund, der modigt har fortalt om sine udfordringer ved at være ordblind, funderer på sin blog over spørgsmålet ”Hvornår er man uintelligent?”

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Springrytter Tina Lund, 36, skrev for et par år siden på Facebook, at hun er ordblind, og at det er grunden til, at der sker fejl i hendes opdateringer på FB. Når folk tidligere rettede hende , opfattede hun det som kritik – i dag ser hun det som en hjælp.

På sin blog fortæller Tina, at hun ikke var særlig dygtig i skolen. Hun var flov over at være ordblind og ville ikke fortælle om sine karakterer, fordi hun syntes, det var pinligt. Hun skriver bl.a.: ”Jeg husker, at jeg engang fik et 6-tal i diktat, fordi jeg var så dårlig til at stave. Jeg husker den følelse af, at jeg syntes, jeg var mindre værd end alle dem, der fik 13.”

Men er man uintelligent, hvis man ikke får gode karakterer eller er ordblind? spørger Tina på bloggen. Det synes hun ikke. Heldigvis. For Tina hænger intelligens bl.a. sammen med at finde sine stærke sider og dyrke dem 100% – som hun selv har gjort med ridning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Man er ikke et dårligt menneske, fordi man er ordblind, skriver Tina også. Man er et dårligt menneske, hvis man eksempelvis mobber, er voldelig eller stjæler. Og man kan sagtens være et dårligt menneske, selvom man er intelligent, fastslår hun.

 

Kilder: tinalund.bloggersdelight.dk og nordjyske.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen