Til hingstekåring med sjette generation

25-02-2015 12:13
Avl

Kirstine Decker og Jens Søgaard driver sammen Stutteri Jesti i Thy. De har opdrættet den 3-årige hingst Jestis Fürst Ébano, der er sjette generation af egen avl og repræsenterer en succesfuld hoppestamme, som de har avlet på i 40 år

De har lige så længe, som Hingstekåringen i Herning har eksisteret, deltaget i Herning med eller uden hingst. I år er det er sjette gang, de har hingst med, og første gang de ikke selv står for fremvisningen i Herning.

- Det har vi valgt at betro de dygtige folk fra Hesselhøj Hestecenter, fortæller Kirstine Decker.

Hun og Jens følger hvert år selve hingstekåringen, hvor særligt de helt unge hingste på fast bund og i longe samt de yngre dressurhingste under rytter har deres store interesse.

- Fremmedryttertesten i unghestechampionatets gangartsdel ser vi også meget frem til, fortæller Kirstine.

I år er det 40 år siden, det første varmblodsføl blev født på Stutteri Jesti. Siden Dansk Varmblod blev stiftet, har Kirstine og Jens været trofaste DV-avlere, og Jestis Fürst Ébano e. Fürstenball/Weltjunge er ud af deres solide gamle hoppestamme, der bl.a. har leveret to S-heste, to A-heste og fem B-heste i dressur samt tre sølv- og to bronzemedaljehopper, en afkomstsamling med guldmedalje og tre elitehopper.

- Svalegårds Hottie, der som 5-års blev placeret ved UVM i Verden, er også ud af denne hoppestamme, fortæller Kirstine og Jens, som pt avler på to hopper af denne stamme, og begge hopper venter igen i år føl efter Fürstenball.

Kirstine og Jens ser frem til ikke blot at stille Fürst Ébano til kåring, men også som salgshest på Forårsauktionen, hvor han er en del af årets flotte kollektion.

-  Vi glæder os til at vise et DV-produkt af høj kvalitet i Herning. Begge Fürst Ébanos forældre har høje dressurindex; hans mor Wannabe, som er sølvmedaljehoppe, har et indeks på 133, og faderen Fürstenball ligger helt i top blandt de yngre dressurhingste, fortæller Kirstine.

 

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen