Tidligere danskejet Grand Prix-hest er død

10-12-2020 13:45

Annika Knudsen Lorentsen

Tacolando Triple, som tidligere har været danskejet og redet af Andreas Helgstrand, er nu død i en alder af 20 år efter en del år i det russiske

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Tacolando Triple tilbage i 2012. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I starten af december gik Grand Prix-hesten Tacolando Triple e. Ircolando/Akteur bort i en alder af 20 år. Den sorte vallak har de seneste år døjet med flere koliktilfælde, og den 2. december fik han et så alvorligt tilfælde, og på trods af et akut operationsforsøg, lykkedes det ikke at redde ham. 

Vallakken sluttede sin internationale stævne karriere tilbage i 2013 under Polina Afanasieva, hvor han blev 2'er i Grand Prix Special i Minsk. Før Tacolando Triple kom til Maxima Park i Rusland var han for en kort periode i Danmark, hvor Andreas Helgstrand konkurrende på vallakken. 

I november 2011 sikrede Andreas Helgstrand og Hanni Kasprzak sig nemlig Tacolando Triple med det håb, at det kunne blive Andreas' OL-hest ved OL i London i 2012. Parret deltog ved et par internationale stævner, og opnåede blandt andet en andenplads i Kür i Vestfold, men det var ikke nok til, at ekvipagen blev en del af det danske hold i London. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var herefter kan blev solgt til Rusland, hvor han har levet de sidste mange år af sit liv, og på trods af koliktilfælde gennem årene har han levet i god form de sidste år af hans liv, men på grund af maveproblemerne blev det ikke til flere internationale stævner efter 2013. 

– Han havde en del maveproblemer og derfor var vi bange for at transportere ham til Europa. De sidste år blev han trænet almindelig og var i god form, men han led af og til af koliktilfælde, fortæller Afanasieva til Eurodressage og fortsætter: 

– Jeg er meget heldig at have haft ham som læreheste. Jeg har lært så meget af ham, alle det jeg oplevede med ham vil blive hos mig forevigt. 

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen