Tidligere danmarksmester til hingstekåring

21-02-2017 07:48

Blandt de ældre hingste, der kommer til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning, er den tidligere UVM-vinder og danmarksmester i springning, den 17-årige hvide gentleman, Caballero

Copyright Ridehesten.com
Caballero og Emilie Martinsen som nyslåede danmarksmestre i 2010.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Westfalerhingsten Caballero e. Champion de Lys/ Acord II/ Polydor har en imponerende sportskarriere bag sig. Med tyske Bastian Freese, der dengang red for Paul Schockemöhle, vandt Caballero i 2007 UVM for 7-års på Zangersheide og udviklede sig med samme rytter til en succesfuld international S-hest. Man kunne de efterfølgende år opleve ekvipagen i hingsteklassen Sires of the World på Zangesheide inden salget til danske Emilie Martinsen i 2010.

Emilie og Caballero fandt lynhurtigt sammen, hvilket de demonstrerede ved at vinde det danske seniormesterskab i 2010. Senere samme år var ekvipagen ved Barcelona CSIO5* med til at sikre en historisk dansk sejr i Nations Cup, hvilket åbnede muligheden for, at det danske hold kunne rykke op i superligaen. Året efter var ekvipagen på det vindende danske hold ved nations cup i CSIO5* St. Gallen, og Caballero var en af Emilies succesfulde S-hest, da hun boede og red i Florida, indtil hun i 2015 indstillede sin ridekarriere.

I mellemtiden har Caballero været tilbage hos Paul Schockemöhle som avlshingst, og så vidt vides kommer der i 2017 også føl efter ham i Danmark. Den smukke hvide atlet har bare aldrig været fremstillet til hingstekåring i Dansk Varmblod, men det sørger familien Worre-Jensen nu for.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Emilie er min meget gode veninde, og vi har fået lov at låne Caballero. Vi har aftalt, at han skal pensioneres fra os, men skal indtil da gå lidt mindre stævner, så længe han stadig er fit og synes, det er sjovt, fortæller Christel Worre-Jensen, der efter en barselspause har genoptaget konkurrenceridningen og i den forbindelse nyder, at hingsten er så ridelig.

- Han er en super glad, smuk og frisk hingst, der er meget nem at ride, da han "selv finder springene". Han er super nem at have med at gøre og står uden problemer sammen med vores øvrige hingste Baccarat, Frodo og Lancelot, fortæller Christel. 

- Vi glæder os til at stille ham til hingstekåringen i Herning og ikke mindst til at kunne bruge ham til vores springhopper, da han uden tvivl har rigtig meget at byde på, slutter Christel, der har meldt hingsten til et par CSI-klasser i Herning.

Copyright Ridehesten.com
Caballero og Bastian Freese vandt UVM for 7-års i 2007 på Zangersheide. Her ses de i 2009.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen