Tak til Hasse Hoffmann

02-09-2024 07:19
Avl

Der var godt fyldt op på Vilhelmsborg til clinic med berider Hasse Hoffmann – tak for at minde os om formålet med den klassiske dressuruddannelse

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Aviaja Lindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Berider Hasse Hoffmann er en gudsbenådet formidler, og han tog os gennem den første, vigtige uddannelse af heste, så det fælles sprog mellem rytter og hest bliver opbygget så klart og tydeligt, som muligt.

Hasse var forbi de moderne sadlers opbygning, som fikserer rytterens sæde. Når sædet bliver fikseret, kan rytteren ikke bruge vægtforlægning i kommunikationen med hesten, og så bliver det fælles sprog fattigere.

Rytter og hest samarbejder via rytterens hjælpere, ved brug af de fremaddrivende, forholdende og sideførende hjælpere – det er via disse hjælpere, at hesten skal bringes i egen balance med sin rytter, og det er kombinationen af de hjælpere, som gør dressurens øvelser mulig, og via dette, styrker og uddanner hesten til at bære rytter og få den nødvendige holdbarhed og styrke.

Rytteren skal bruge hestens ridelighed og arbejdsvilje til at genskabe hestens naturlige balance også med rytter. Lykkedes det ikke for rytteren, rider man hesten til skader og i yderste konsekvens til slagtehuset.

Det er vores pligt som ryttere at anvise hesten til at finde balance i det arbejde vi byder dem, understregede han.

De fire ryttere, som blev ”herset” med af Hasse Hoffmann under hans clinic, sad på fire særdeles dejlige heste, understregede Hasse, og der blev råbt ”bravo” mange gange undervejs fra hans side.

Det var ikke en clinic lagt an på, at hestene skulle gå med stor power, tværtimod, det grundlæggende arbejde var i fokus. Hvor rytterne fik en anvisning om korrekt brug af hjælperne.

Hasse indledte sin clinic med at rose Dansk Varmblods avlere for et godt avlsarbejde gennem mange år. Og selvom vi til sammenligning med de store udenlandske forbund, er små, så er vi af stor betydning og kendt verden over for vores dressurheste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er en stor og vigtig sammenhæng mellem avl og sport, for uden avl ingen sport. Og herhjemme er vi begunstiget af gode heste, gode ryttere og gode trænere, hvilket de senere år har udløst en guldmedalje ved VM og sølv ved EM og OL.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Aviaja Lindum Hansen

Følgende ryttere og heste deltog i clinic:

  • Caroline Albertsen med 5-årige Final Touch e. For Romance I/Milan opdrættet af Caroline selv.
  • Helena Hansen med 5-årige Gørklintgårds Galetea e. Revolution/Sandro Hit opdrættet af Jørgen Ravn
  • Rikke Greve Pihlkjær og 7-årige Aagaardens Zabekka BRDH e. Fürstenball/Blue Hors Zack opdrættet Hanne Aagaard.
  • Steen Blicher og 6-årige La Extravaganza e. Sezuan/Bøgegårdens Lansini opdrætter Marianne Væver.

 

Om Hasse Hoffmann

Hasse Hoffmann er udlært berider fra navnkundige Børge Rasmussen i Kolding. Selvom de fleste i dag kender ham som en fantastisk formidler klassisk dressuruddannelse, har han en international karriere bag sig som både spring- og dressurrytter på Grand Prix niveau.

Han er den eneste rytter i verden, som har redet Grand Prix i både dressur og springning ved verdens største internationale stævne i Aachen, Tyskland. En bedrift han er blevet hædret for på den traditionsrige stævneplads.

Hasse har tre danmarksmesterskaber i dressur på sit cv, og han har uddannet et stort antal heste og ryttere til sportens højeste niveau.

I 2011 udgav Hasse Hoffmann bogen ”Dressur med hjerte og forstand”. Bogen, der er blevet en bestseller, har fokus på uddannelsen af dressurhesten fra unghest til Grand Prix. – Min mission med at skrive denne bog, er at give ryttere og trænere et værktøj, som giver dem den teoretiske viden og baggrund for det arbejde, de udfører med hesten. Skriver Hasse i indledningen til bogen.

/Varmblod.dk

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner