Tag hele familien med til Herning

10-07-2022 15:45
Avl

Når Dansk Varmblod afholder Eliteskue i Herning – i forbindelse med VM i fire ridediscipliner "Herning2022" – så kan du tage hele hestefamilien med og fremstille en afkomssamling

Copyright Ridehesten.com
Afkomssamling fra Stutteri Svalegaard. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Traditionen med hoppesamlinger og afkomssamlinger har sit udspring i den danske dyrskuekultur, hvor der for nogle årtier siden også var tradition for at stille afkomssamlinger efter dansk varmblodshingste.

Vi ser fortsat hoppesamlinger dansk varmblodsheste på landets dyrskuer, men de fleste vælger at fremstille dem på i Dansk Varmblods regi, hvor der er kommet tradition for at stille afkomssamlinger ved de regionale følskuer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I år er der yderligere den mulighed at stille samling på Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue under VM i Herning i forbindelse med føldagen tirsdag den 9. august – altså i historisk store rammer.

For mange avlere er det den ultimative udstillingsoplevelse at kunne fremstille samling efter stamhoppen. Det er muligt at fremstille forskellige konstellationer som f.eks. tre døtre af stammoderen eller en datter, en datterdatter og datterdatters datter, så længe der indgår minimum tre afkom i samlingen. Det er også muligt at inkludere hingste og vallakker i en afkomssamling, hvor der så skal fremstilles mindst fire afkom.

Læs meget mere om mulighederne for at fremvise dit avlsarbejde igennem en afkomssamling på eliteskuet.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen