Tæt opgør i St. Georg

06-03-2015 11:30

Jytte Lemkov

Så er den første reelle dressurklasse ved dette års Hingstekåring blevet afviklet. Det var St. Georg med 14 deltagere, og hvilke deltagere! Klassen bar præg af stor professionalisme hos både ryttere og heste, og langt de fleste ridt, var en nydelse at se på

Vinder af klassen blev Carina Cassøe Krüth på stald Heiline's  kun otteårige vallak Heiline's Hot Mix efter Blue Hors Hotline som præger sit afkom med en dansende spændstig trav. Det var da også i travprogrammet at Carina dannede en god base for sine 74,298 vinderprocent. Andenpladsen tegnede Daniel Bachmann sig for med 74,211% på Blue Hors Bentley efter Belissimo M. Denne niårige hingst imponerer især med sit travprogram hvor traven er med stor  bæring og rummelighed  ligesom hingstens enorme skulderfriheden i såvel den fri trav som den frie galop er imponerende.Med Elitehingsten og faren til et utal af lovende afkom,Blue Hors Zack efter Rousseau blev Daniel også nr. fire med 73,553%. At de måtte nøjes med en fjerdeplads, skyldtes store problemer med galopchangementerne. På trediepladsen fulgte med 73,772 % igen en kun otteårig vallak,   Belstaff efter Brentano II, smukt, harmonisk og fejlfrit  redet af Betina Jæger som red som første rytter i klassen. Det er sjældent en fordel, og man fik da også indtryk af, at dommerne ikke rigtigt endnu  havde fået de høje point hevet frem.   

Søndag morgen er der igen en St. Georg, denne gang en kür, hvor inviterede ekvipager, DV heste, kårede hingste og enkelte inviterede topheste må deltage.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald