Syvhøjegård er til salg

08-11-2023 18:08

Annika Knudsen Lorentsen

Efter 35 år på Syvhøjegård ved Sorring, har Niels Osterland og hans hustru besluttet at sætte ejendommen til salg. Det er dog på ingen måde et farvel til heste, for allerede nu er der gang i opbygningen af et mindre sted, hvor Niels fortsat kan have avls- og rideheste, blot i et mindre målestok end hidtil

Copyright Ridehesten.com

– Jeg bliver 70 år til april, og min kone Bodil er en smule ældre. Det er voldsomt at passe sådan et sted, og hvis vi også skal få tid til at gøre noget andet, og stoppe mens vi selv kan bestemme det, så er det nok nu, indleder Niels Osterland, som ser tilbage på 35 gode år på Syvhøjegård, der er placeret lige udenfor Sorring i det smukke område, Søhøjlandet. 

– Det handler alene om, at vi vil nedskalere. Vi bliver i området, og har købt otte hektar uden bygninger, men hvor vi har mulighed for at bygge. Vi er allerede i gang med at bygge stuehuset, og har også planlagt at bygge stald. Vi vil reducere både avlsdelen og antallet af rideheste, men omvendt også fortsætte med begge dele. Vi forsvinder ikke har sporten, men vi vil gøre det mere overskueligt, fortæller Niels og fortsætter: 

– Det har været fantastisk. Jeg har haft mange heste og mange ryttere, og der har været mange gode oplevelser, som har opvejet det hårde arbejde. Nu håber vi, at vi kan skære ned i ro og mag, og bygge vores nye sted samtidig med, at vi finder nye ejere til Syvhøjegård. 

Copyright Ridehesten.com
Niels Osterland. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Mange unge heste
Lige nu har Niels Osterland foruden rideheste og avlshopper, også en del unge heste i de tre årgange fra i år, sidste år og forrige år. 

Fakta
Om Niels Osterland

Niels Osterland er passioneret hesteavler gennem mange år, og han har stået bag mange succesfulde heste, som har konkurreret ved eksempelvis UVM og i store internationale springklasser. 

Igennem 35 år har han drevet Syvhøjegård sideløbende med sit arbejdsliv, og han er fortsat aktiv i erhvervslivet, hvor han er administrerende direktør for MMS Nordic.

Fold up

– Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg aldrig har været så vild med at sælge, da jeg altid mener, at man lige kan gøre lidt mere inden det er det rette tidspunkt. Men vi har en del unge heste, og dem skal vi selvfølgelig af med en stor del af, så der kan nok også være mulighed for at gøre en god handel, forklarer Niels og slutter: 

– Min kone har tit spurgt om ikke det kunne være lige så sjovt at have 10 heste, som 30, og det er det, som vi skal prøve nu. Det kan nok godt kaldes rettidig omhu, at vi vælger at sætte til salg nu.

Se mere om ejendommen her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner