Sydbank SommerCamp gentager succesen

16-08-2019 10:20

Camilla Tiefensee Schrøder

De heldige vindere af DRF's og Sydbanks videokonkurrence deltager denne weekend i Sydbank SommerCamp på Helgstrand Academys fornemme faciliteter i Uggerhalne. Ved at sende kreative videoer ind med fokus på sikkerhed og harmonisk samspil med hesten har de vundet adgang til tre uforglemmelige og lærerige dage

Copyright Ridehesten.com
Her ses deltagere fra sidste års Sydbank SommerCamp. Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag starter en rigtig spændende ridelejr, hvor helt almindelige unge ryttere skal tilbringe tre dage hos Helgstrand Academy med rideundervisning, aktiviteter, foredrag og masser af hygge.

Deltagerne er de tolv finalister, der har vundet Sydbank SommerCamps videokonkurrence. De har hver taget en ven/veninde med, så der i alt er 24 børn/unge i alderen 9-16 år med på ridelejren, og de har enten deres egen pony/hest, partspony eller en lånt rideskolepony med.

– Det er en rigtig stor oplevelse for dem. Vi har nogle fantatiske sponsorer, så de får en goodiebag, foredrag med kompetente fagfolk og undervisning af dygtige undervisere. Det er den vildeste ridelejr, for nogle af dem er bare vant til at gå på en lille rideskole til daglig, og nu får de mulighed for at komme på et af Danmarks smukkeste ridesteder, fortæller sport- og servicechef i DRF, Anne Silfwander, som arrangerer ridelejren i samarbejde med hovedsponsoren, Sydbank.

På Ridelejren kommer der også en fotograf fra Ridehesten, som tager portrætfotos af rytterne og deres medbragte pony.

Copyright Ridehesten.com
Her ses deltagere fra sidste års Sydbank SommerCamp. Foto: Ridehesten.com/Marie Rohleder

Fokus på sikkerhed og harmoni med hesten
Videokonkurrencen, som giver vinderne adgang til sommercampen, handler om at fortælle en god historie, men samtidig skal den vise forståelse for både sikkerhed og harmoni mellem hest og rytter.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Over 300 videoer, som blev sendt ind mellem 15. maj og 15. juli er blevet bedømt af en jury bestående af dressurrytteren Anna Kasprzak, Anne Silfwander fra Dank Rideforbund samt Mads Strib Sørensen, som er sponsorchef i Sydbank.

– Udover kreativiteten lægger vi stor vægt på sikkerhed og harmoni mellem hest og rytter. Vi kigger fx på, om de har vest på, når de springer, hjelm på når de håndterer hesten, og om de trækker hesten med et trækketorv frem for bare at holde den i grimen osv., fortæller rideforbundets jurymedlem.

De heldige og dygtige vindere af konkurrencen er nu klar til tre uforglemmelige dage i Uggerhalne med masser af lærerige oplevelser og nye venner og bekendtskaber.

Her kan du se en stemningsvideo fra sidste års Sydbank SommerCamp:

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner