Sverige indfører hjelmtvang

07-12-2016 10:54

Fra den 1. januar 2017 må der ikke længere benyttes hat ved dressurstævner i Sverige. Det svenske rideforbund besluttede i sidste uge, at der fremover skal bæres ridehjelm ved alle dressurkonkurrencer

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidningen Ridsport kunne forleden fortælle, at det svenske rideforbund ved en forelæsning i Göteborg afslørede, at der fra årsskiftet bliver indført hjelmtvang ved alle svenske dressurstævner. 

Det svenske konkurrenceforbund besluttede fredag i sidste uge, at det fra den 1. januar 2017 skal være slut med at kunne bære hat eller bowler ved stævner, hvor det svenske konkurrencereglement gælder. Det betyder, at der fremover skal bæres hjelm ved al ridning på konkurrencepladsen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Ved internationale konkurrence er det FEI-regler som gælder, men forhåbentlig vil FEI følge i Sveriges fodsport i sidste ende, håber Britt Hammer som er TR ansvarlig i dressurudvalget. 

Ændringen skete ved et seminar på Chalmers University i Göteberg, hvor hestefolk og forskere mødtes for at diskutere forskning i forbindelse med heste.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing