Svensk stjerneføl til Elitefølauktionen

31-08-2010 09:29
Avl
Dansk Varmblodsføllet Stigma er født i Sverige og har været fremstillet både i Danmark og Sverige og er gået til tops begge steder. Føllet er ikke blot i følfinalen ved Eliteskuet på Vilhelmsborg i september men også på Elitefølauktionen på Vilhelmsborg den 11. september
Copyright Ridehesten.com
Stigma, også bedste dressurbetonede hoppeføl i DV's region 1 (Foto: Ridehesten.com).

Svenske Lena Nyström er opdrætter og ejer af det pragtfulde hoppeføl Stigma e. Tailormade Temptation / Sandro Hit. Da Tailormade Temptation på det på tidspunkt ikke var kåret i Sverige, valgte Lena at registrere sit føl i Dansk Varmblod. Ved Følfestivallen i Dansk Varmblods region 1 gik Stigma helt til tops og blev skuets bedste dressurbetonede hoppeføl og samtidigt udtaget til Dansk Varmblods Elitefølauktion. Det fantastisk velgående føl blev ugen efter fremstillet på følskue i Sverige og opnåede her som det eneste en total sum på 54 point med delkaraktererne 10 9 8 9 9 9. Allerede sidste år fik Lena Nyström et føl af denne kombination. Tight Junction, som er helbror til Stigma, gik i 2009 videre til den svenske følfinale Riksföl og blev nr. 4. Tight Junction var ét ud af tre Temptation-føl i Sverige sidste år og Stigma er det eneste i år. Stigma er registreret i Dansk Varmblod for at undgå at få "grå papirer" i Sverige pga, at faderhingsten på ifolingstidspunktet ikke var kåret i Svensk Varmblod. Det kan kun komme den danske avl til gode, at Lena Nyström lader sit pragtfulde føl registrere i Dansk Varmblod. Det skal blive spændende at følge Stigma på Eliteskuet og Elitefølauktionen.

Dansk Varmblods Eliteskue 2010 finder sted i dagene 10.-12. september og Elitefølauktionen finder sted den 11. september.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen