Svenske Fredricson haler ind på verdensetteren

22-06-2019 09:57

Annika Knudsen Lorentsen

Efter to sejre ved Longines Global Champions Tour-stævnet i Stockholm har den svenske toprytter Peder Fredricson bragt sig tættere på førstepladsen på verdensranglisten. Den nuværende verdensetter Steve Guerdat har dog også taget flere topplaceringer hos Spruce Meadows

Copyright Ridehesten.com
Her ses de to topryttere ved præmieoverrækkelsen ved World Cup-finalen i Göteborg, hvor Steve Guerdat løb med sejren, mens Peder Fredricson indtog tredjepladsen. På andenpladsen var det den unge schweiziske Martin Fuchs, som pt. ligger som nr. 3 på verdensranglisten.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved sidste opgørelse af Longines Ranking i springning for 2019 (tom. den 31. maj) er det blot 210 point der adskiller Steve Guerdat som ligger i spidsen og Peder Fredricson på andenpladsen. 

Efter de store sejre ved Longines Global Champions Tour i Stockholm på hjemmebane, ser det nu ud til at Peder Fredricson har mulighed for at indtage førstepladsen når den nye opgørelse bliver offentliggjort ved månedens udløb. Foruden de to sejre har Peder opnået flere pointgivende placeringer i juni måned, og dermed ligger han lunt i svinget til førstepladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nuværende verdensetter, Steve Guerdat, er dog også i storform og har de seneste uger opnået flere topplaceringer ved de internationale stævner hos Spruce Meadows i Canada. Det er dog ikke blevet til en sejr for den schweiziske rytter i denne måned, men det kan han nå endnu. I denne uge rider Steve nemlig ved CSI5* stævne i Lausanne i Schweiz, hvorefter han flyver tilbage til Canada for at konkurrere ved endnu et stævne hos Spruce Meadows, som byder velkommen til endnu en uge med internationalt stævne. Ved disse stævner har den schweiziske rytter altså mulighed for at hente flere point og dermed bibeholde sin føring på verdensranglisten. 

Svenske Peder Fredricson holder derimod pause efter en intens stævneperiode og dermed er det optil Steve at afgøre om den svenske rytter skal vippe ham ned fra den øverste plads på podiet. 

Du kan se den seneste opgørelse af stillingen her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen