Super stemning hos Helgstrand

11-04-2015 15:52

- Vi har sådan glædet os til at se jer, sagde Andreas Helgstrand bl.a. til de mange fremmødte, som brugte en herlig solskindseftermiddag i godt selskab med at se nogle af Europas bedste avlshingste

Der var hygge og en herlig stemning i ridehallen hos Marianne og Andreas Helgstrand som i dag indbød et tusindtalligt publikum fra ind og udland til Nordjylland og hingstefremvisning både live og via Clip My Horse. 
Andreas Helgstrand åbnede med ærligt at forklare, hvor hårdt udløberne af sidste års hingstefremvisning har været for ham, hans familie og ansatte. Han var dog også den første til at understreger, hvor meget de alle på Helgstrand Dressage havde glædet sig til at byde velkommen til alle igen i år. 

Herefter fulgte en strøm af tophingste, unge som lidt ældre - hingste der har vist deres værdi ved materialprøver og hingste, som fløjhingsten Grand Galaxy Win e Apache som har gået sin sejrsgang hos hoppeejerne i hele Europa sidste år. At avlerne har truffet et godt valgt viste et par unge, langbenede føl med al tydelighed.

Der blev også lejlighed til at ære og lykønske avlerne Henrik Hansen, med sine to herlige helsøstre, som netop er blevet nr. et og 2 ved unghestechampionatet i Herning og avlere og ejere af Tørveslettens Fifty Fifty Pernille og Steen Rugaard, som kom ind på tredjepladsen og den video fra Herning, hvor Charlotte Dujardin tester den skimlede hingst er nu set over 100.000 gange på Youtube.

Publikum fik rig lejlighed til at juble over hingste og salgsheste, samt glæde og fryde sig over flere dejlige føl fra lokale opdrættere. Og så blev der i høj grad også lejlighed til at få sig et godt grin, da Erna Iversen fra Kokkedal Ponyrideskole var fløjet ind til Vodskov for at træne Andreas Helgstrand siddende på Tørveslettens Stamina, der på trense viste Grand Prix-øvelser og grundridning, som træneren mente lige burde pudses lidt af.
Andreas blev terpet i opstilling, til publikums og hans egen morskab, og Erna Iversen (i skikkelse af berider Michael Søgaard) måtte indrømme at knægten var ret lærenem.
Pludselig råbte Erna: Bidkontrol, og så belv Stamina beordret til at stå stille, mens Erna kontrollerede hoppens mund. - Hun viser ikke forbudte farver, så fortsæt, lød det, og det kan nok være det skabte jubel.
I det hele taget blev det en hyggelig eftermiddag, hvor fokus var på hingstene, og så blev der også tid til at nyde en kold fadøl, en kop kaffe, vand eller en grillpølse i gode venners selskab. 

Efter fremvisningen fik publikum lejlighed til at gå rundt på det flotte ridecenter og tale med stedets ansatte.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen