Succesfuld Følauktion Jylland

18-09-2022 05:50
Avl

Vestbirk Ridecenter har i aften dannet rammen om Følauktion Jylland, hvor flere hundred mennesker har hygget sig, og ca. 50 føl har været under hammeren. Det resulterede i højeste pris nogensinde på en regional auktion

Nyheden fortsætter efter annoncen

Typisk er priserne på den regionale Følauktion Jylland ikke på højde med Elitefølauktionen, men der har været mange dejlige føl af god afstamning under hammeren i aften, og er nogle af kollektionens rigtig gode føl også solgt for gode priser.

62% af føllene skiftede ejer for en gennemsnitspris af 49.193 kr., og auktionarius Flemming Schultz sørgede for et godt flow, så de mange føl var igennem på 2½ time. 

Vi har haft fuldt bus med 450 spisende gæster og flere hundred tilskuere på lægterne. Her har været en fantastisk stemning i aften, og det er et rigtig godt sted at afholde auktion. Inden føllene kom under hammeren, havde vi sponsorauktion, som indbragte 30.000 kr., fortæller formand for auktionsudvalget, Ulrik Kristensen, der samtidigt udtrykker stor tilfredshed med aftenens priser på de solgte føl.

Blandt de hyppigste sælgere på auktionen er Stutteri Pilekær, som for deres hingsteføl Jazzo Pilekær e. Jameson RS2/ Sir Donnerhall I / Ferro fik hammerslag på 95.000 kr., mens deres andet hingsteføl Viveiro Pilekær e. Vitalis/ Blue Hors Zack/ Danone II blev solgt for 60.000 kr.

Copyright Ridehesten.com
Esben Møller fra Helgstrand Dressage med nyerhvervelsen, Borbjergs Victory, der er avlet af Jørn Dahl. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blandt de føl, der fik hammerslag på 50.000 kr. og derover, var også hoppeføllet Jada Gersdorf e. Glamourdale/ Gørklintgårds Santos/ Foundation, der gik for netop 50.000 kr., hingsteføllet Højvangs Fürst Monti e. Blue Hors Monte Carlo TC/ Fürstenball/ Blue Hors Romanov, som fik hammerslag på 55.000 kr., hoppeføllet Ladegaards Fabiola e. Valverde/Sir Donnerhall II/ Come Back II for 75.000kr til Helgstrand og hingsteføllet Overgaards Jack Sparrow e. Jovian/ Freestyle/ Come Back II solgt for 82.000 kr.

Også Stutteri Borbjerg er blandt de allerflittigste udstillere til Dansk Varmblods følauktioner, og de stillede netop aftenens sidste føl under hammeren, Borbjergs Victory e. Valverde/ Tailormade Temptation/ Michellino, der for intet mindre end 225.000 kr. skiftede ejer til Helgstrand Dressage.

Dyreste springføl blev hoppeføllet CC Shirley e. Stakkato Gold/ Heartbeat/ A'Khan Z til 57.000 kr

Se følkollektionen

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen