Studbook Trophy for flere heste i 2024

10-04-2024 18:23

I 2023 blev den første udgave af WBFSH Studbook Jumping Global Champions Trophy afviklet i Valkenswaard, nu vender mesterskabet tilbage åbent for flere heste og med et CSI2*

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Sidste år i september var der præmiere på et helt nyt mesterskab for unge springheste: WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy – afholdt på Longines Tops International Arena (Valkenswaard). I år vender holdmesterskabet tilbage fra 26. til 29. september 2024, og det med flere klasser, flere heste og et internationalt springstævne.

Der er lyttet til forbund og ryttere
Under afviklingen sidste år, blev der ivrigt debatteret forslag til ændringer til konceptet, som i øvrigt blev taget særdeles positivt imod. Studbook Trophy, som er den mere mundrette forkortelse af verdensmesterskabet for hold for unge springheste, var en stor succes, men der var også enkelte forslag til forbedringer fra avlsforbund og ryttere.

Planlægningen er i gang for næste udgave af WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy og arrangørerne annoncerer nogle spændende tilføjelser til mesterskabet, der vil sikre, at dette år bliver endnu bedre end sidste år.

Copyright Ridehesten.com
Simone Hansen Scherff med Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II (opdr. Else og Nis Ravn). Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Hvad du kan forvente af 2024-udgaven?
Mesterskabet afviklet i et samarbejde mellem WBFSH og Tops International Events, og de tilbyder igen fem kategorier i WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy. Hver kategori vil have to kvalifikationsrunder, og en finale samt (som noget nyt i år) en trøstefinale.

Holdmesterskabet afviklet i følgende årgange:

  • 5-årige (1,25 m)
  • 6-årige (1,35 m)
  • 7-årige (1,40 m)
  • 8-årige (1,45 m)
  • Hingste 9-årige og ældre (1,50 m)

Avlsforbund kan have hold på højst 6 heste og minimum 3 heste. Alle holdheste konkurrerer i første og anden kvalifikationsrunde. Kun 3 heste udtages af avlsforbundets holdleder efter anden kvalifikationsrunde (ifølge pointsystemet) til at gå videre til finalen. Alle andre holdheste, der ikke har kvalificeret sig til finalen, er berettiget til at konkurrere i trøstefinalen.

Som det var tilfældet sidste år, må en rytter kun repræsentere et Avlsforbund, og må maksimalt ride 2 heste i en kategori (undtagen i finalen).

- Vi er klar over, at der er mange mindre avlsforbund, som er WBFSH-medlemmer, og de er ikke i stand til at stille hold. Derfor er der i år mulighed for avlsforbund at udvælge max 2 heste til konkurrence på baggrund af en individuel klassifikation. Disse heste vil konkurrere i den første og anden kvalifikation, og derefter konkurrere i trøstefinalen. Bemærk venligst – disse individuelle heste skal stadig udvælges af avlsforbundet!

Hingstekategorien er i år for alle hingste på ni år og ældre. Hingstene skal være registreres i den stambog, som de konkurrere for, men skal ikke registreres som avlshingste.

De 5-årige, der konkurrerer ved FEI-WBFSH Jumping World Breeding Championships (Zangersheide), er ikke berettiget til at konkurrere i WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy.

Yderligere tilføjelser til arrangementet
Samtidig med WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy vil en række CSI2* klasser finde sted.

  1. CSI2* Small Tour (1,35 m)
  2. CSI2* Medium Tour (1,40 m)
  3. CSI2* Big Tour (1,45m) (kvalifikation til GP)
  4. CSI2* GRAND PRIX Big Tour (1,45 m)

Disse klasser er ikke en del af WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy og er derfor ikke underlagt udtagelse fra avlsforbundene.

Læs mere om, hvordan du/din hest kan komme i betragtning til deltagelse.

/Dansk Varmblod

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner