Stort tillykke med fødselsdagen Niels Jørgen Cassøe

09-05-2020 07:06

Annika Knudsen Lorentsen

I dag runder en stor personlighed i hesteverdenen, Niels Jørgen Cassøe et skarpt hjørne. Hos Ridehesten vil vi gerne være med til at fejre hans 60-års fødselsdag, og det gør vi ved at se tilbage på de mange ting som han har bidraget med i sporten, blandt andet som stævnearrangør og far til tre børn, som alle er aktive personer i hestesporten

Copyright Ridehesten.com
Niels Jørgen Cassøe. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Niels Jørgen Cassøe er et kendt ansigt i hestebranchen, hvor han har stor erfaring som stævnearrangør og hestehandler, og særligt i den danske springsport er han en mand folk kender. Niels Jørgen holder til i Fyrkilde lidt udenfor Hobro, og her driver han sammen med sin kone Susanne og datter Stine en stald med springheste ved navn Cassøe Horse. På ejendommen har også hans svigerdatter, landsholdsrytter Carina Cassøe Krüth base med sine dressurheste.

Startede som konkurrencerytter
Niels Jørgen har været en del af hestesporten i mange år. I slutningen af 70'erne red han selv som konkurrencerytter på højt plan og siden har han gjort hestene til sin levevej, bortset fra en periode i 90'erne hvor han prøvede kræfter med at et helt andet dyr, for her drev han landbrug med grise. 

Han er far til tre meget aktive børn indenfor branchen. Den yngste er datteren Stine, som er landsholdsrytter i springning, fysioterapeut og aktivt med til at drive forretningen Cassøe Horse. Stine bor tæt på familieforetagendet med sin kæreste Jacob, som er racerkører. 

Den ene søn, Daniel, bor ved Nibe med sin hustru Sidse og deres tre børn Benjamin, Christian og Albert. Daniel og Sidse har også gjort heste til deres levevej og sammen driver de en stald med uddannelse og salg af heste. Daniel har gennem årene opnået mange flotte resultater på danske såvel som udenlandske springbaner.

Niels Jørgen er også far til Casper, som ligesom Stine er bosat tæt på familieejendommen ved Hobro. Her bor han med sin hustru, landsholdsrytter i dressur Carina Cassøe Krüth. Casper er en meget aktiv mand i hestebranchen, hvor han blandt andet er kendt som direktør for Dansk Varmblod, ligesom han ofte står i spidsen, sammen med sin far, når der skal arrangeres stævner.

Passion for særligt springstævner
Niels Jørgen har gennem tiden arrangeret mange stævner, blandt andet Christmas Show, som afholdes af firmaet Danish Derby Horse Shows, hvor Niels Jørgen er direktør. Sammen med en lang række engagerede hestemennesker stabler han det ene arrangement på benene efter det andet, og Christmas Show har i en lang årrække været et tilbagevendende stævne, som alle springryttere ser frem til. 

Han er desuden en vigtig del af arbejdet bag kulisserne, når der skal arrangeres andre store stævner på Vilhelmsborg eller i Herning, og han tager altid en god tørn i forhold til at sikre, at bundforholdene er helt i top. En opgave han udfører til punkt og prikke i samarbejde med Jesper Møller.

Stort tillykke
Fra os hos Ridehesten skal der lyde et stort tillykke med de 60 år til Niels Jørgen Cassøe. Vi glæder os til fortsat at deltage ved de mange spændende arrangementer, som netop du er en del af at stable på benene. 

Efter et lille kig i gemmerne fandt vi en håndfuld billeder af Niels Jørgen, som I kan se nedenfor.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen