Storm på island koster mange hesteliv

18-12-2019 16:02

Camilla Tiefensee Schrøder

Op mod 80 islandske heste er døde efter en usædvanligt voldsom storm, der ramte Island i sidste uge. Myndighederne kalder det den mest dødbringende storm for heste på vulkanøen i over 20 år

Copyright Ridehesten.com
Islænderen på billedet har ikke lidt nogen overlast. Foto: Ridehesten.com/arkiv
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den islandske hest er kendt for at være stærk og hårdfør, og med sin tykke vinderpels, som den har udviklet gennem århundreders barske vintre, kan den klare næsten hvad som helst. Men der er alligevel en grænse. Når vejret bliver så ekstremt, som det var på Island tirsdag og onsdag i sidste uge, kan selv den stærkeste hest bukke under.

Ifølge en talskvinde fra MAST (Icelandic Food and Veterinary Authority) var stormen i sidste uge den mest dødbringende for islandske heste i flere årtier. Det skriver det islandske medie RUV. Situationen var værst i Vestur- og Austur Húnavatnssýsla i den nordlige del af landet, men heste er omkommet flere steder. I det norvestlige Húnavatn-område forsvandt mange heste i den voldsomme snestorm med kraftigt nedbør og vinde op til orkanstyrke, og mange er endnu ikke fundet.

– Jeg har arbejdet med dette i 25 år, og i den periode har jeg ikke oplevet noget lignende, udtaler Sigríður Björnsdóttir, der er dyrlæge hos MAST, som stadig er i gang med at danne sig overblik over situationen.

Det præcise antal af døde heste er ikke officielt opgjort, men ifølge mediet Iceland monitor ligger tallet på omkring 60 til 80.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen