Anna har fire heste med til Baltic

02-12-2022 20:28

Mille Albinus Hjermitslev

Ved Baltic Cup på Vilhelmsborg stiller den unge rytter, Anna Ley, til start med ikke mindre end to heste og to ponyer. Hør om, hvordan hun finder tid til det hele

Copyright Ridehesten.com
Anna Ley og Ebonys Star. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er fredag formiddag og andendagen ved Baltic Cup finalen på Vilhelmsborg, da vi møder Anna Ley, hendes mor, tre hunde og fire heste. De har tidligere været på gåtur med alle heste, og nu er der lidt ro på, inden både begge ponyer og begge heste skal i ilden i Big Tour senere på dagen.

– Det er sjældent, at jeg har fire med, for jeg vil også gerne være sikker på at have tid til det hele, fortæller Anna. Alligevel valgte hun denne weekend at tage dem alle med for både at ride sit sidste stævne som childrenrytter (som går indtil 14 år) og samtidigt få rutine på ponyerne. Hun har to med i Big Tour for kat. 1 og to med i Big Tour for children, men med hjælp til opsadling og opvarmning går det alligevel: – Mor hjælper ret meget, siger Anna og smiler.

Copyright Ridehesten.com
Anna Ley og Ballynagran Island Girl. Foto: Privat

Hverdagen
Det gælder også i hverdagen, at Annas mor er en stor hjælp. For når fire heste skal rides, er det vigtigt med en mor, der kan tage den ene. Typisk rider Anna 2-3 heste på en dag, efter hun får fri fra skole.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er travlt, men det føles ikke så travlt, når det er noget, man gerne vil, fortæller Anna, mens hun viser sin hundehvalp frem. Udover de fire heste har hun nemlig to hunde og tre hvalpe med til stævne. 

Fremtiden
Anna fortæller, hvordan tiden som childrenrytter har givet hende en god start på hest, så hun nu er klar til at ride som juniorrytter efter nytår. Hun begyndte at ride hest for lidt over et år siden, da hun overtog Sikita efter sin storesøster. Tilbage i maj fik hun en hest mere, 18-årige Errando, som har været en perfekt læremester. Ekvipagen startede i 2022 både nordisk- og europamesterskab for childrenryttere. Til næste år drømmer Anna om at starte indendørs DM for juniorer.

Fakta
Anna Ley

14 år
8. klasse
Har hestene hjemme på Kongsdalgården ved Mariager

2 heste
Errando (2004) e. Argentinus/ Lys De Darmen
Sikita (2009) e. Stolzenberg/ Lambrusco Ask (opdr. Aksel Rasmussen)

2 ponyer
Ballynagran Island Girl (2013) e. Killea Island
Ebonys Star (2002)

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen