De Islandske heste i legendernes rige

18-08-2020 11:05

Merete Haahr

Den Islandske heste er tæt forbundet til den mytologi og virkelighed, der hersker på Island. De islandske heste virker, som om de er lånt fra en drøm og lever i harmoni med naturen på øen, og hestefotografen Drew Doggett har fanget magien. Her fortæller han med sine fotografier om de islandske hestes forunderlige historie 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestefotografen Drew  Doggett  fortæller med fotografierne i serien ”In the Realm of Legends” historien om den islandske hests forunderlige samspil med naturen på Island.  Islandske heste kom med de oprindelige vikinger, og der eksisterer et usynligt bånd mellem hestene og det landskab de lever i. De repræsenterer den perfekte blanding af styrke og skønhed, mener Drew Doggett.

– Jeg har fotograferet unikke heste verden over, men den islandske hests historie er hel særlig, mystisk og usammenlignelig med nogen anden hesterace på jorden. Det fortæller Drew  Doggett, som har fotograferet de magiske heste på Island. 

Vulkanske sorte sandstrande, uendelige snedækkede tundraer, vandfald i dramatiske proportioner og en unik modstandsdygtig lille hest; velkommen til Island

– Jeg var så inspireret af æstetikken og den spirituelle kontrast, som eksisterer blandt den islandske hest og deres hjemland. De virker, som om de lever frygtløse for deres barske omgivelser, som det var nedarvet gennem deres DNA, beskriver han.

Hestene er utroligt venligsindede, og måske er det fordi disse heste har været menneskenes trofaste følgesvend og i konstant kontakt med det islandske folk. Hestenes holdning, deres sind og deres skønhed fortæller alt. 

En tusind år gammel kærlighedshistorie

Hestenes historie indeholder intriger, mysterier og mytologi på en måde, som har givet hesten en respekteret rolle i et anderledes samfund. 

Det er de originale vikingeheste, og da de har været isoleret på Island siden år 874 er deres race meget ren, og efterspurgt verden over. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

De første heste kom med flygtninge fra Norge som kom til Reykjavik og de medbragte kun deres bedste heste, og dermed grundlage de racens styrke. 

På grund af deres historie, blev de synonyme med de prøvelser som fandt sted lige fra begyndelsen af Islands historie og til landet, som vi kender det i dag.

Der er noget specielt omkring hvide heste, fortæller Drew  Doggett. Heste af alle farver går igen som evige symboler på håb, storhed og styrke, men hvide hest er udover disse kvaliteter tillige synonyme med intriger fantasi og myter.  I mange fortællinger og eventyr er rytteren på den hvide hest en frelser og en karakter med den højeste moral, de er symbolet på håb og løfte. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Drew Doggett (https://drewdoggett.com)

Den ene hvide hest virker naturligt selvlysende op i mod baggrunden, og det er som om, hans glød er forstærket af den stærke kontrast og et ledende indre lys. Frygtløs krydser han flodbanken, som om han er på vej til sin næste destination, og han virker til at kende landet som sit eget.

Igennem hele serien kan heste opleves som metaforer for deres hjemland, fordi de er partnere, som passer til dette land, og de er lige så farverige som deres fødeland, Island, der er stort, anderledes og vidtstrakt.

Drew  Doggetts arbejde er en anderkendelse af hesten og de utrolige næsten ubegribelige, naturlige elementer, som tilhører vores planet, og som han bruger sit liv på at dele.

Du kan se flere billeder fra Drew  Doggett ved at følge ham på Instagram. @Drewdoggettphotography eller se hans website på Drewdogget Photography

Se også hans prisbelønnede kortfilm: In the Realm of Legends

Info

Drew Dogget bruger sit kamera til at bevare dele af verden, der er ubeskrevet, eller som er i fare for at forsvinde. Han vil skabe en forbindelse med steder langt væk fra der hvor vi normalt færdes. Billeder er på en måde udødelige, og hans mål er at skabe et portræt af vores fælles verden, der giver et øjebliks eftertænksomhed, såvel som anderkendelse af vores fælles menneskelige værdier. Med sine billeder skaber han noget unikt, med integritet, men først og fremmest fortæller han historier.

Er du vild med islandske heste, så læs artiklen: Lille efterskole med stort hjerterum sætter spor i de unge i magasinet Ridehesten 2019

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen