Stigning i antallet af sygeforsikringer

26-06-2018 07:01

Britt Carlsen

Normalt forsikrer vi de ting, som betyder noget for os, og som potentielt kan ende med at koste os mange penge, hvis de går i stykker. Sådan er det også med sygeforsikringer til kæledyr

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Danske dyreejere tegner i stigende grad sygeforsikring til familiens firbenede ven. Det viser ny undersøgelse foretaget af YouGov. 46% af danske hunde, 14% katte og 38% heste er i dag forsikrede mod skader og sygdom.

Agria Dyreforsikring viser, at antallet af sygeforsikringer til dyr stiger i Danmark. Tallene i undersøgelsen er de højeste, siden Agria Dyreforsikring foretog de første målinger på området i 2011.

  • 46% af danske hunde er sygeforsikret. I 2016 var tallet 39% og i 2011 var det kun 20 procent af de danske hunde, der havde en sygeforsikring.
  • 14% af danske katte har en sygeforsikring. I 2016 var det 11%.
  • 38% af danske heste er i dag sygeforsikret, hvor det i 2016 var 23%.

- De nye tal viser, at stadig flere danskere er optaget af at sikre, at vores kæledyr får adgang til korrekt og rettidig behandling, hvis sygdommen rammer eller uheldet er ude. Kæledyrene er en vigtig del af familien mange steder, og vi skal passe på dem, også når de kommer galt afsted. Jeg er derfor rigtig glad for fremgangen, først og fremmest på dyrenes vegne, siger direktør i Agria, Tine Antvorskov.

Konsekvensen ved ikke at forsikre sit kæledyr er, at man betaler udgifterne ved sygdom eller skade selv. Her er aflivning desværre udvejen for mange. I undersøgelsen svarer 17% af hesteejerne,  uden sygeforsikring, at de må se sig nødsaget til at aflive deres hest.

Sverige er stadig foran Danmark
Det er Agria Dyreforsikring som har bedt om at få foretaget undersøgelsen, og de har også foretaget samme undersøgelse i Sverige. Her viser tallene, at vores naboer er endnu længere fremme, når det kommer til at forsikre kæledyrene. 79% af hunde, 50% af katte og 76% af heste har en sygeforsikring i Sverige. Ifølge Tine Antvorskov fra Agria skyldes det ikke nødvendigvis, at svenskerne holder mere af deres dyr. Det er i lige så høj grad et spørgsmål om kendskab og tradition.

Hvad er en sygeforsikring?
- En sygeforsikring vil altid været sammensat og reguleret efter det bestemte dyr, situation og type af hændelser, men overordnet kan man sige, at den dækker omkostningerne i forbindelse med behandling af sygdom og skader, fortæller Tine Antvorskov.

En sygeforsikring er valgfri. Den må ikke blive forvekslet med ansvarsforsikringen, som dækker de udgifter, kæledyret forårsager på andre mennesker eller deres ting. Ansvarsforsikringen er lovpligtig i Danmark.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen