Signe Wiese
Flere af de hjemlige springryttere har leveret gode, internationale resultater i forsommeren, og nu nærmer tiden sig, hvor landstræner Lars Nørgaard Pedersen skal sætte navne på det hold, der skal repræsenterer Danmark ved EM i Herning til august.
I den kommende weekend er en stor del af Europas bedste springryttere samlet i den sydsvenske badeby Falsterbo, hvor der afvikles en afdeling af Furusiyya Nations Cup i første division. Danmark er i anden division, men allerede sidste år forespurgte rideforbundet, om det var muligt at få et dansk landshold til start ved stævnet, og det ønske efterkom arrangørerne.
- Regelsættet for afviklingen af Nations Cup er ændret fra i år, og det gør det nu muligt for arrangørerne at invitere nationer med ud over de, der er i første division. I det nye format er nationerne blot pligtige til at deltage i fire stævner, og det vil også være en fordel for mindre nationer som vores, såfremt vi kommer i første division. Det gør opgaven noget mere overkommelig, fortæller landstræneren.
Det ligner et muligt landshold
I Falsterbo er konkurrencen på 5-stjernet niveau, og dermed skal landstræneren også stille med et stærkt hold. Holdet består af: Søren Nørgaard Pedersen, Andreas Schou, Thomas Sandgaard, Thomas Velin samt med Torben Frandsen som femtemand. DM-bronzevinder Charlotte von Rönne rider denne og den kommende weekend ved store stævner i Tyskland.
Selvom landstræneren først skal offentliggøre det endelige hold den 22. juli, må man formode, at det er de nævnte seks ryttere, som er i spil til de fem pladser på EM-holdet. Det gør det naturligvis også ekstra spændende at følge holdet den kommende weekend i Sverige.
Pres på rytterne
- Jeg tror i princippet, at rytterne vil føle et ekstra pres ved dette EM, for der er mere bevågenhed på holdet end der plejer at være. Omvendt har vi ikke nogen medaljeforventninger, da vi jo ikke er forvendt med at levere topresultater ved EM. Vi ved endnu ikke præcist, hvor mange nationer, der kommer til start, men vi har en forventning om, at ti hold vil ride med i den anden mesterskabsrunde, og er vi iblandt dem, vurderer jeg det til at være en godkendt præstation, fortsætter Lars.
- I springsporten ved vi af erfaring, at alt kan ske og der kan være store variationer i præstationerne, og så ved vi også, at de heste vi har i vores bruttotrup ikke hører til de hurtigste, og derfor bliver den indledende tidsspringning en udfordring for os. Alle runder tæller med til resultaterne ved EM, men jeg håber da også på, at have en dansker i den individuelle finale om lørdagen.
Glæder sig til EM
Der er ingen tvivl om, at både landstræneren og rytterne ser frem til EM på hjemmebanen i Herning med forventning og spænding. – Når holdet bliver sat holder vi et møde, hvor vi sammen planlægger hver enkelt rytters forberedelse frem mod EM. Dog er det fastlagt, at EM-rytterne skal ride et 3-stjernet stævne sammen i Holland, hvor vi kan prøve nogle ting af, og derefter skal vi så se, hvilke fire ryttere, der kommer på holdet i Herning, fortæller Lars.
- Vi glæder os rigtig meget til EM i år, det bliver spændende, og så har vi alle store forventninger til dette EM, for det er erfarne stævnearrangører og hjælpere, der står bag stævnet, og sammen med MCH Messecenter Herning, der er vandt til at håndtere arrangementer af denne størrelse, tror jeg på, at de kan skabe et helt enestående EM, slutter Lars Nørgaard Pedersen.