Sportsrideklubben holder NM i 2024

10-07-2023 18:40

Annika Knudsen Lorentsen

I 2024 kan de danske militaryryttere se frem til NM på hjemmebane, når Sportsrideklubben i starten af september næste år afholder mesterskabsstævnet

Copyright Ridehesten.com
Fra et tidligere stævne afholdt af Sportsrideklubben. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er nu sat dato for, hvornår Sportsrideklubben skal afholde Nordisk Mesterskab i military i 2024, og det bliver fra den 6.-8. september 2024. 

Stævnet bliver afholdt i Bernstorffsparken og på Lundegaarden i Høsterkøb. Terrænspringningen foregår på sidstnævnte placering. 

– I 2024 bliver det 14. år i træk, at Sportsrideklubben afholder internationalt militarystævne, og det hele startede tilbage i 2011 netop med afholdelsen af nordisk mesterskab, forklarer Jakob Leth, som er formand for Sportsrideklubben. 

Copyright Ridehesten.com
Fra et tidligere stævne afholdt af Sportsrideklubben. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er allerede fuld gang i planlægningen af det store mesterskabsstævne, og det er aftalt, at polske Marcin Konarski skal være banebygger på terrænbanen, ligesom han var det i 2022 og vil være ved Copenhagen Eventing igen i år. Marcin er en særdeles erfaren banebygger og teknisk delegeret, og han skal eksempelvis være TD'er ved OL i Paris. 

– Udover de nordiske landes deltagelse, regner vi, traditionen tro, med et stærkt tysk deltagerfelt ved stævnet, hvor vi gennem årene blandt andet har haft besøg af OL-guldvinder Julia Krajewski og verdensmester for hold, Christoph Wahler. Sportsrideklubben har netop bestilt 16 nye forhindringer, som vi glæder os til at præsentere til september. Det betyder blandt andet flere spring med MIM-systemet, som øger sikkerheden, forklarer Jakob Leth, som fortæller, at det har været muligt at købe de nye spring med støtte fra Gentofte Kommune, der er en stor bidragsyder til sporten. 

Der er altså lagt op til et brag af et mesterskabsstævne hos Sportsrideklubben i 2024. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen