Søren Wind rejser til USA

23-01-2018 14:32

Camilla Tiefensee Schrøder

På torsdag rejser berider Søren Wind til USA for at arbejde hos Helgstrand Dressage's nye salgsafdeling i Wellington

Copyright Ridehesten.com
Søren Wind (her på Hilfiger 3) blev uddannet berider i sommers med 12-taller i både spring, dressur og instruktørgerning og er fastansat hos Helgstrand Dressage. Foto: Ridehesten.com (arkivfoto)
Nyheden fortsætter efter annoncen

For kun to uger siden blev Søren Wind tilbudt at rejse til Helgstrand Dressage's salgsafdeling i Florida, og der var ikke langt fra beslutning til handling. Allerede på torsdag rejser han af sted over Atlanten.

– Andreas kom og spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at tage derover. Jeg tænkte, det kunne være en sjov oplevelse. Jeg har mange ting at lave herhjemme, men hvis det skulle være, så skulle det jo være nu, siger den 23-årige berider og tilføjer med et grin: – Inden jeg bliver for gammel.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Søren skal afløse rytteren Simone Pearce og arbejde sammen med Hannes Lütt og groomen Mikkala Krog. Hans opgave bliver at ride hestene, videreuddanne dem og få dem solgt. Derudover skal han undervise nogle af de amerikanske kunder, der har købt Helgstrand-heste.

– Jeg håber også at få mulighed for at ride et par stævner. Det kunne være sjovt at prøve. Men det kommer an på, hvor hurtigt hestene bliver solgt, siger Søren Wind. Han har ikke redet stævner i USA før, men har været på Wellington på ferie for nogle år siden.

Går glip af Herning Horseshow
Det er ikke fastlagt, hvor længe han skal være i USA, men opholdstilladelsen gælder kun tre måneder ad gangen, så det er ind til videre hans tidshorisont.
Det betyder også, at han går glip af et af årets store begivenheder i Danmark.

– Det er lidt træls at gå glip af Herning, siger berideren, som ellers havde set frem til at deltage med gode heste i både spring og dressur, nemlig Zhaplin Langholt e. Zonik/Stedinger, som han vandt egnethedstest på i Region 7, og springhesten Cliffhanger e. Cabachon/Quite-L.

Trods dette kompromis ser han alligevel frem til eventyret under varmere himmelstrøg.
– Jeg glæder mig, og jeg tror og håber, det bliver sjovt, slutter han.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen