Søren topper flot sæson med DM-sejr

04-08-2019 16:52

Britt Carlsen

Det blev en uhyre spændende afslutning i det danske mesterskab hos Absolute Horses, hvor publikum levede med i spændingen om resultatet. Tiden blev en afgørende faktor og sejren gik til Søren Møller Rohde

– Det føles mindst lige så godt som første gang, jublede Søren Møller Rohde efter sejren i Dansk Mesterskab i springning hos Absolute Horses. Han fik en tidsfejl i første runde af finalens to runder, og da det viste sig, at tiden var endog overordentlig stram på den forkortede finalebane, skulle rytterne rigtig satse for at komme i mål uden tidsfejl. Søren var godt med, men fik publikum helt op på tæerne, da han næsten gik istå foran det store dobbeltspring. Todt un Prince Ask trak på sin store kapacitet, og sprang ud over den store oxer med luft til bommene. (Hør Søren fortælle om dette i webtv-klippet her i nyheden). Søren galoprede i mål med en tidsfejl, og stod noteret for 2 fejl.

Der var derfor maksimalt pres på Søren Nørgaard Pedersen og Lars Bak Andersen, der begge var fejlfrie inden den afgørende springning. Begge fik et nedslag og tidsfejl, så mesterskabet gik til Stutteri Ask og Søren Møller Rohde, mens Søren Nørgaard Pedersen/Tailormade Sandro Bella skifte sidste års bronzemedalje ud med en sølvmedalje, og Lars Bak Andersen kom ind på bronzepladsen med 3Q Qira. 

Thomas Sandgaard og 17-årige Amarone sluttede lige udenfor medaljerækken med 7 fejl efterfulgt af Tina Lund, Kim Kristensen og Andreas Schou, der var den eneste som formåde at ride indenfor tiden, men samlede 12 fejl op undervejs. 

Copyright Ridehesten.com
Ejer af Stutteri Ask, Kjeld Kirk Kristiansen var tilstede og en af de først til at lykønske Søren med mesterskabet.

En fantastisk sæson
Søren Møller Rohde har haft en fantastisk sæson med Todt un Prince Ask, der var dobbelt nul i Falsterbo Grand Prix, og gik den ene runde i Nations Cup med en tidsfejl. Det var derfor velfortjent, at Søren kunne toppe den flotte sæson med endnu et dansk mesterskab. Den slags kræver dog stor opbakning fra baglandet, og det har Søren, understregede han efter sejren. Han er dybt taknemmelig for det gode materiale han har på Stutteri Ask, og den store opbakning han oplever. 

Se resultatet HER

Læs mere om DM i magasinet Ridehesten

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner