Søborg vandt U25 DRF-mesterskab

04-11-2019 07:21

Luna Riis Søborg vandt Agria U25 DRF-mesterskab i paradressur

Copyright Ridehesten.com
Her ses deltagerne til præmieoverrækkelsen i mesterskabet. Line Faxe blev desværre dårlig efter sit ridt og kunne ikke deltage i præmieoverrækkelsen. I paradressur præsenteres hestene altid ved hånd. Foto: Pararideudvalget.
Nyheden fortsætter efter annoncen

 

Dalumgård Rideklub i Odense afviklede i denne weekend Agria U25 DRF-mesterskab i paradressur, præsenteret af Box4Rent.

Der var 8 ekvipager til start i mesterskabet, der afvikles i paradressurens Lille Tur, de internationale Novice-programmer. Mesterskabet blev afviklet over 2 dage i hhv. Novice A og Novice B-programmerne. Klasserne afvikles som %-klasser, hvor ryttere fra alle 5 para-grader rider mod hinanden.

Zara Bruun Jensen i front efter første runde

Lørdagens indledende klasse blev vundet af 18-årige Zara Bruun Jensen på kat. 2-ponyen, Apache, der er en hoppe på 15 år. Apache er 138 cm. Ekvipagen opnåede 68,1% og vandt klassen tæt fulgt af Luna Riis Søborg. Luna er 20 år og rider på den 10-årige vallak Pæregaards Romario. Ekvipagen opnåede 67,5%. Den lokale rytter, Julie Schmidt, blev nr. 3 i klassen med 66,9%. Julie er 23 år og startede på 9-årige Sommerlunds Devito. Devito er ejet af Troels Felip Lund-Larsen, men er udlånt til Julie, da Julies egen hest, Era Secret Dream, desværre er syg for tiden.

Generelt lå mange ryttere meget tæt efter første runde af mesterskabet, og flere var med i kampen om medaljerne inden søndagens finale i Novice B.

Copyright Ridehesten.com
Luna Riis Søborg og Pæregaards Romario vandt U25-mesterskabet i paradressur. Luna ses her med sin træner, Dennis Holst. Foto: Pararideudvalget.

Luna Riis Søborg sikrede sig guldmedaljen med finalesejr

De samme tre ryttere placerede sig i toppen af finaleklassen. Her leverede Luna et rigtigt flot program med kun enkelte småfejl og sikrede sig sejren med 69,5%. Julie blev nr. 2 foran Zara med hhv. 67,3 og 67,0%.

Samlet red Luna Riis Søborg sig dermed på førstepladsen i mesterskabet og vandt DM-guldet med i alt 137,1%. For en måned siden vandt Luna og Romario finalen i Brogaarden Para Cup, der afvikles i samme programmer som U25 DRF-mesterskabet. Luna starter for Glostrup Rideklub.

Zara Bruun Jensen vandt sølv med en total på 135,2%. Zara og Apache vandt også sølv i U25-mesterskabet i 2017. Zara kommer fra Højris Rideklub.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den lokale rytter, Julie Schmidt, fra Dalumgård Rideklub, tog bronze med samlet 134,3%. Julie vandt guld i 2017, på sin tidligere hest, Combat.

Anna Krarup Slinkert / Østerhyldigs Miss De L’Or blev nr. 4 med 133,5% - blot 0,8% fra bronze. Anna vandt sidste år DM-sølv på ponyen Sheik.

Karla Dyhm-Junge og ponyen Lance blev 5’er (132,6%). Anna og Karla er begge 16 år og var således de yngste ryttere i DM-feltet. Sofie Frost Hansen med Elmegaardens Don-Juan blev nr. 6 (129,6%) foran Line Faxe med Edzer og Julie Elisabeth Strand Hansen på Desiree. Både Don-Juan og Edzer er også ponyer. I alt deltog 4 ponyer ved DM.

Der var et generelt højt niveau i dette års U25-mesterskab og ingen ekvipager sluttede med et gennemsnit på under 63%.

I mesterskabet deltog ryttere med mange forskellige handicaps. Der var ryttere fra grad 2, 4 og 5 til start i dette års U25-mesterskab.

Luna Riis Søborg mangler det meste af venstre arm. Derudover er Luna blind på det højre øje. Dette er dog ikke et handicap der har indflydelse på, hvilken grad Luna rider i. Luna rider i grad 5.

Sølvvinderen, Zara Bruun Jensen, er født med CP spasticitet (CP=cerebral parese) og rider i grad 4.

Julie Schmidt har en bindevævssygdom, der hedder systemisk sklerodermi. Det kan sammenlignes med muskelsvind, sclerose og svær gigt oplyser Julie og tilføjer, at hun også har svær fibromyalgi. Julie rider i grad 4.

Sofie Frost Hansen var eneste grad 2-rytter til DM. De øvrige startende er alle grad 5-ryttere.

/pressemeddelelse

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen