Skrappere krav til nye beridere

12-06-2014 09:44

DRF har både justeret og adgangskravene til træneruddannelsen og indført skrappere karakterkrav for at starte berideruddannelsen

Copyright Ridehesten.com
En flok nyuddannede trænere og beridere læster på hatten i 2009.

Dansk Ride Forbund har ændret en stribe ting i deres to uddannelse, den fire-årige træneruddannelse og den to-årige, efterfølgende berideruddannelse.

Fra nu af er den eneste adgangsvej til træneruddannelsen at gennemføre grundforløbet ”Hest” på Jordbrugets UddannelsesCenter. 

Der er også indført nye og skrappere krav for at kunne påbegynde berideruddannelsen. Man skal nu have opnået karakteren 4 i faget ”Undervisningslære” samt i faget ”Rideteori” på træneruddannelsen for at kunne fortsætte med berideruddannelsen. Der er desuden blevet indført regler for reeksamen og beskrevet mulighederne for elever med særlige behov i forhold til læsning, eksempelvis.

Alt dette og meget mere står beskrevet i uddannelsespjecen, som ligger på hjemmesiden her

Derudover er der ændret i ansøgningsfristerne for godkendelse som lærested/læremester. Tidligere var fristen den 1. maj, og så ville ansøgningerne blive behandlet i løbet af maj måned. Nu er ansøgningsfristen rykket til den 1. februar, og ansøgningerne vil dermed blive behandlet allerede i løbet af februar måned. Man kan læse de generelle regler for godkendelser her

Kilde: DRF

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen