Skal du til polo på lørdag?

12-03-2024 17:03

Trine Askjær-Jørgensen

De fleste kender polo på hest fra filmklassikeren Pretty Woman eller det engelske kongehus, men de færreste har oplevet sporten live. Nu er chancen her for at opleve den sjældne sport med royale rødder helt tæt på, når Aarhus Polo Cup indtager Vilhelmsborg den 16. marts

Copyright Ridehesten.com
Foto: Copenhagen Polo Club
Nyheden fortsætter efter annoncen

Polo i majestætiske rammer
På Vilhelmsborg – Danmarks smukke, nationale hestesportscenter – byder Aarhus Polo Cup på actionfyldt pololandskamp i marts

– De fleste har hørt om polo, men stadig kun få danskere har oplevet en kamp live. Normalt spilles polo på græs, men med Aarhus Polo Cup vil vi gerne bringe sporten tættere på byen i et publikumsvenligt format og samtidig skabe en anderledes og festlig eftermiddag, fortæller Christian Green, direktør i Copenhagen Polo Club og aktiv polospiller, der selv er født og opvokset i Aarhus.

– Vi oplever en stor interesse for polo over hele landet, og vi glæder os meget til at give endnu flere muligheden for at mærke suset fra verdens ældste holdsport.

Heste, luksusbiler og champagne
Aarhus Polo Cup afholdes den 16. marts 2024. Gæsterne kan forvente festlig og afslappet stemning bl.a. takket være hovedsponsor U.S. Polo Assn. Arrangementet foregår indendørs i den store, smukke ridehal med tilskuerpladser og flot udsyn. Den professionelle, engelske polokommentator tager på underholdende vis publikum med ind i poloens univers og sikrer at alle forstår spillets mange facetter.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Copenhagen Polo Club
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kongernes sport
Polo kaldes også for ”hockey til hest”. Det siges at være verdens ældste holdsport og blev oprindeligt udviklet som en form for slagmarks-simulation som kavaleriet brugte til at træne soldater og heste til krig. Over årene er polo blevet til en bredere sport, som dyrkes i det meste af verden. Traditionelt udbredt i militære og royale kredse, hvorfor polo ofte refereres til som ”kongernes sport”. 

Polo spilles med to hold på en bane med et mål i hver ende og to til fire spillere på hvert hold. Fra hesten skal spillerne forsøge at skyde bolden i mål med en knap halvanden meter lang trækølle. Polohestene er specialtrænede fuldblodsheste med stærk acceleration og som hurtigt kan stoppe og vende for at følge med i det intense spil, der foregår i fuld galop. En polokamp består af et antal intense spilperioder kaldet ”chukkas”, som varer ca. syv minutter. Efter hver periode skifter spillerne hest.

Yderligere information
Aarhus Polo Cup er organiseret af Copenhagen Polo Club (se www.facebook.com/polocph og www.cphpolo.com).

Køb billet eller se Facebook-begivenhed.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen