Skal du have FEI-målt din pony?

28-10-2022 06:37

Trine Askjær-Jørgensen

Så er Dansk Ride Forbund klar med en dato for FEI-ponymåling i 2023. Har du planer om at starte FEI-stævner på din pony til næste år, så husk at få dig tilmeldt til ponymåling

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Har du eller dit barn intentioner om at starte FEI-stævner på pony i 2023, så er det måske nu tid til at få den tilmeldt til FEI-ponymåling. Dansk Ride Forbund har nemlig netop fået datoen for plads sammen med det internationale rideforbund, FEI. Derfor står det nu klart, at den næste FEI-ponymåling på dansk grund afvikles torsdag den 12. januar 2023.

Ponymålingen foregår hos Holstebro Hestepraksis på Kirkevej 62, 7830 Vinderup.

Der er endnu ikke planlagt andre FEI-ponymålinger på dansk grund, så det er vigtigt at tilmelde sig denne måling, hvis man vil være sikker på at få sin pony FEI-målt i 2023.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nye regler
Pr. 1. januar 2023 overføres FEI-mål altid til national kontekst. Det betyder, at alle FEI-målinger foretaget efter denne dato altid anerkendes af DRF og overføres til DRF Go!-fanen på rideforbund.dk, således at FEI-målet trumfer det danske og bliver det gældende mål på ponyen/hesten også i nationale konkurrencer.

Man vil altså kunne opleve, at en hest/pony skifter national status efter en FEI-måling, selvom den hidtil har gået nationale stævner under en anden status. Hvis en pony måles ude i FEI, har den dog ifølge FEI’s regelsæt ret til en re-måling indenfor 12 måneder. Denne måling kan foretages ved enhver FEI-måling og ikke kun på dansk jord.  

Sidste tilmeldingsfrist til FEI-ponymålingen den 12. januar 2023, er mandag den 2. januar 2023.

Læs mere og find linket til tilmelding på DRF's side.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen