Simone Hansen Scherff placeret i 145cm

02-08-2024 19:15

Selvom manges øjne med god grund er rettet mod de olympiske lege i Paris, er det også værd at tage et kig på nogle af landets springryttere, der er draget sydpå for at ride stævne. Der er nemlig flere af dem, der har redet flotte resultater hjem, og én af dem, er Simone Hansen Scherff

Copyright Ridehesten.com
Simone Hansen Scherff og Søndervangs Matilde har leveret et utrolig flot resultat i Samorin. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det er ingen hemmelighed, at sommerens helt store højdepunkt for hesteentusiaster er de olympiske lege i Paris, hvor Danmark har yderst talentfulde ekvipager med i både military, spring og dressur. Men selvom det måske ikke er med Château de Versailles i baggrunden, er flere af landets dygtige springryttere alligevel draget sydpå for at ride stævne. Én af dem er Simone Hansen Scherff, der er taget til Samorin i Slovakiet, hvor hun i går opnåede et virkelig flot resultat sammen med hoppen Søndervangs Matilde e. Catoki/ Cassini II. 

Parret var nemlig til start i CSI3* Gould Tour, hvor forhindringernes højde lød på 145 cm. Klassen var også kvalifikation til søndagens helt store Grand Prix, og her leverede Simone Hansen Scherff og Søndervangs Matilde en utrolig flot fejlfri runde i tiden 61,55 sekunder, hvilket var nok til at sikre dem en suveræn sjetteplads i et meget stærkt felt. Dermed kvalificerede parret sig som én af de 30 ryttere til Grand Prix'en, hvor forhindringernes højde nu lyder på 150 cm. Simone og Matilde er eneste danske ekvipage, der har kvalificeret sig til søndagens store Grand Prix. 

Copyright Ridehesten.com
Simone Hansen Scherff og Søndervangs Matilde har kvalificeret sig til søndagens Grand Prix som eneste danske ekvipage. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

I samme klasse var Mathias Nørheden Johansen og hesten Montverdi e. Verdi TN/ Voltaire Pref også til start. Parret var ellers hurtige, men fik desværre en uheldig nedrivning, hvilket kostede dem fire fejl, og dermed også pladsen i søndagens Grand Prix. Det samme skete for danske Laura Baaring Kjærgaard og Claire 186 e. Casalito/ Balou du Rouet, der også havde en enkelt nedrivning. Laura var ligeledes til start i klassen med vallakken Tender Guy Z e. Thunder Vd Zuuthoeve/ Commander, men heller ikke her var heldet med dem. Desværre endte parret med 8 fejl, og dermed heller ikke en plads i Grand Prix'en på søndag. 

Copyright Ridehesten.com
Desværre var heldet ikke med Laura Baaring Kjærgaard, der endte med henholdsvis 4 og 8 fejl på sine to heste. Foto: Ridehesten.com/ Annika Knudsen Lorentsen.

Se stævnets start- og resultatlister her. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner