Silvaner DC til Cathrine

27-05-2016 11:16

Den internationale springhingst Silvaner DC kommer nu til Danmark, da den er blevet indkøbt af stutteriet TM/Nørremøllehøj ved Christina Møller og Uwe Thomsen

Silvaner DC e. Silvio I/Calypso II/Graphit flytter nu til Danmark, hvor hingsten skal indgå i sporten såvel som i avlen. Med Cathrine Elisabeth Møller i sadlen vil evipagen nu se frem til at skulle konkurrere på de danske springbaner.

Det er stutteriet TM/Nørremøllehøj ved Christina Møller og Uwe Thomsen, der står bag indkøbet af den succesfulde hingst, og stutteriet er i forvejen kendt for at have avlshingste som Tuschinski e. Krack C/Pion og Baldini II e. Bachus/Cor de la Bryére i stalden.

Silvaner DC er kåret i Zangersheide, Hannoveraner og Italien. Han har i Schweiz og Italien gået international springning med Emma Augier de Moussac og Bryan Mascenti. Som 3-årig vandt Silvaner DC løsspringningen i Hollenstedt med 8,8 i stilkarakter, og som 4-års blev han nr. 8 ved finalen i Hannoveraner mesterskabet, og til hans andet stævne som 5-årig vandt Silvaner DC med en stilkarakter på 9,0.

Desuden har hingsten haft en virkelig god karriere i Italien, hvor Silvaner DC er placeret til og med 160 cm og har vundet over 10 Grand Prix’er. Han har desuden også haft afkom med succes i sporten - i 2012 vandt en datter, Quibel e. Silvaner DC x Piradin x Destain løsspringning i Italien, og hoppen vandt også ’Criterium’ som er en spring- og kropsbygningstest. Her konkurrerede hun imod 158 andre deltagende ekvipager.

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen