Sidste disciplin inden pausedag

08-03-2024 19:41
Avl

De 3-årige dressurbetonede hingste ved Dansk Varmblods Hingstekåring har i dag været igennem anden del af kåringsforløbet i dag inden deres fridag i morgen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved fremstillingen af de 3-årige dressurhingste ved Dansk Varmblods Hingstekåring er det frivilligt, om man vil præsentere sin hingst under rytter til den såkaldte 1-dages onsdag aften. Det gjorde de fleste dog, og alle de fremstillede hingste bestod prøven, hvilket betyder, at hvis de bliver godkendt i det videre kåringsforløb, så må de betjene hopper allerede umiddelbart efter kåringen.

Den første obligatoriske disciplin for 3-års hingstene er fremvisning på fast bund, hvor dommerne bedømmer hingstenes eksteriør og korrekthed i lemmerne samt korrekthed i den måde, de fremfører deres lemmer i skridt og trav på et fast underlag. Det skete torsdag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag har de 3-årige dressurhingste været igennem den anden obligatoriske disciplin ved Dansk Varmblods Hingstekåring, inden de kan holde en hviledag før den store finaledag søndag. De er i dag blevet fremvist i longering, hvor hingstene med en let indspændingstøjle viser skridt, trav og galop i longe på en cirkelvolte.

Efter deres hviledag lørdag skal de 3-årige dressurhingste i ilden igen søndag i deres sidste obligatoriske disciplin, som er løsvisning, og det sker søndag fra kl. 11.45 i Boxen, hvorefter hingstene kl. 15.30 for deres kåringsdom. Når kåringskommissionen afsiger deres dom, gælder det for nogle få hingstene, at de bliver udpeget som præmiehingste, som er den højeste udmærkelse, en 3-års hingst kan få ved Dansk Varmblods Hingstekåring.

Start- og resultatlister.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen