Sid let og rid med

08-01-2016 07:22

Som noget unikt i Ridehesten forklarer brødrene Schou, hvordan rytteren får en balance, så hesten kan springe fejlfrit. Da maksimumshøjden er nået, er det i høj grad rytterens arbejde, man kan optimere 

Copyright Ridehesten.com

Fordi maksimumshøjden i spring er nået, er banerne blevet sværere. Desuden er tidsfaktoren blevet afgørende. Hestene er blevet mere atletiske, så den tunge ridestil er på vej ud. I dag skifter man mellem let sæde og aflastningssæde, hvor overkroppen følger rideretningen.

Andreas Schou udtaler, at ved de moderne, sporty heste kommer den lette ridestil lidt af sig selv, og Christian Schou supplerer med, at man skal uddanne hestene, så der opnås såvel samling som spændstighed. Selv heste, der ikke er lette at samle, skal kunne rides for lette hjælpere.

I januars nummer af Ridehesten beskrives det lette sæde, herunder hvordan vægten skal fordeles for at få balance, samt hvor schenklerne og læggene skal placeres for optimal fremaddrivning. Ligeledes er det vigtigt med fjedrende knæ- og ankelled. Man kan også læse, hvorfor man skal se op og følge forhindringerne.

Brødrene Schou henviser til Jeroen Dubbledams clinic, hvor han udtalte, at man skal forstyrre hesten mindst muligt, så den kan springe fejlfrit. Effektivitet er vigtigere end stilling, hvilket EM-guldvinderen, Roger Yves Bost er et godt eksempel på.

Christian og Andreas forklarer, hvordan de bruger let sæde og aflastningssæde i hverdagen og, at bomrabejdet er en del af træningen, så de kender de rette afstande samt opnår smidighed og styrke.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen