Sezuan solgt ud af landet

25-02-2014 13:58

Britt Carlsen

Fløjhingsten og materialprøvevinderen Sezuan e. Blue Hors Zack er solgt ud af landet og ejes nu udelukkende af Gestüt Peterhof og skal fremover rides af Dorothee Schneider

En af Europas mest omtalte unghingste, Dansk Varmblods hingsten Sezuan med det helt eminente bevægelsesforløb, er nu blevet solgt til Gestït Peterhof. Peterhofs ejere Arlette Jasper Kohl og Edwin Kohl har ejet hingsten i fællesskab med Andreas Helgstrand det seneste par år, men parret ønskede at købe Andreas ud, og for få dage siden nåede buddet en sådan størrelse, at Andreas valgte at sælge sin halvdel af hingsten.

Det betyder også, at vi desværre ikke får Sezuan at se til Dansk Varmblods hingstekåring i næste uge, noget vi er mange, der havde glædet os meget til. Sezuan bliver sendt på en transport ud af landet i dag.

- De bød så stor en sum på hingsten, at det ikke var muligt at sige nej. Vi lever af at købe og sælge heste, og vores forretningskoncept er, at alt er til salg, men derfor er det da et tab for os på flere måder, fortæller Andreas Helgstrand. Da han i sin tid solgte halvdelen af Sezuan til Peterhof, var der i kontrakten en betingelse om, at Andreas Helgstrand skulle ride hingsten ved UVM i Verden som 5-års - altså ved UVM i år. Dette bliver desværre ikke en realitet. Peterhofs ejere vil sætte Sezuan i træning hos OL-holdsølvvinder Dorothee Schneider, og de vil søge wildcard ved Dansk Varmblod for at få startmulighed ved UVM til august. 

- Der er ingen tvivl om, at det ville være god reklame for vores forretning, såfremt jeg kunne vinde UVM på Sezuan i år, og det kunne absolut være en realistisk mulighed. Jeg har aldrig haft sådan en unghest i stalden. Desuden tjener han også penge til butikken, da han har været brugt flittigt af avlerne, fortæller Andreas, der selv skal have et par hopper ifolet med Sezuan til sommer. Men han må, ligesom de danske avlere, tage kontakten til Gestüt Peterhof for at få sæd fra hingsten fremover. 

- I dag siger jeg farvel til den bedste unghingst vi har haft her på ejendommen, og den bedste unghingst i Dansk Varmblods regi, det er naturligvis ikke så sjovt. Omvendt så vil jeg ønske Arlette Jasper Kohl og Edwin Kohl al mulig held og lykke med hingsten i fremtiden og bare sige til Dorothee, at hun får en helt fantastisk hest med et helt ekstra gear i stalden, slutter Andreas Helgstrand. 

 

Info

Sezuan e. Blue Hors Zack og med guldmedaljehoppen Bøgegårdens Don Romina til mor (opdr. Linette Jæger) har gået fra den ene sejr til den anden. Først sejrede han ved materialprøven med den højeste karakter nogensinde - ti gange fik han et 10-tal. Samme topkarakter opnåede han også for både trav, galop og ridelighed ved championatsfinalen som 4-års, hvor det blev til sejr med 9,68 points. Og samtidig har hans følårgang fået berettiget interesse, da flere af føllene har arvet sin fars moderne, højtstillede type og eminente bevægelsesforløb.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen